Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 1.100 llicències de motos i bicis compartides sense adjudicar a Barcelona
  • CA

En el concurs de l’Ajuntament de Barcelona per repartir un total de 3.975 llicències per a bicis elèctriques, l’empresa Bolt va sortir escollida juntament amb Smart Cycles, Jump Bicycles Spain, i Idrik Spain, a més de Yego, Cooltra i Scoot, que també opera servei de motos compartides. A finals de setembre, el govern municipal va informar que al final les llicències en vigor són 3.075, de les quals 742 són per a Bolt, 741 per a Idribk Spain SL, 650 per a Cooltra, 472 per a Smart Cycles SL i 470 per a Yego.

D’aquesta manera, un cop distribuïdes les llicències sobrants de bicis entre les adjudicatàries fins al màxim que havien demanat, encara n’han quedat 900 per cobrir després que SmartCylcles-Donkey no presentés la documentació corresponent i Jump/Line hi renunciés. En el cas de les motos compartides, hi ha 285 vacants i en ambdós casos l’Ajuntament de Barcelona té previst engegar un procés de readjudicació en un futur.

Bolt incorpora 270 bicis més

L’empresa de mobilitat compartida Bolt té previst incorporar 270 bicis elèctriques més a la seva flota de Barcelona en els pròxims dies, segons ha explicat a l’ACN el seu gerent regional al sud d’Europa, Paul Álvarez. La companyia, que és a la ciutat des de fa poques setmanes, va rebre 472 llicències d’entrada i amb les noves en passarà a tenir 742, situant-se com a primer operador privat juntament amb Idribk Spain SL (741). Álvarez ha avançat que l’empresa està atenta a la pròxima adjudicació de llicències per a patinets compartits, un concurs que el consistori convocarà al llarg del 2021.

Álvarez destaca que el “punt diferencial” de Bolt és que és l’única companyia d’Europa de micromobilitat que ofereix a partir d’una mateixa app diversos serveis, com bicis i patinets compartits, taxis, vehicles de lloguer amb conductor o repartiment de menjar a domicili. No és el cas de Barcelona, ja que de moment només s’hi poden trobar bicicletes elèctriques. No obstant això, el directiu de Bolt al sud d’Europa afirma que estaran pendents per si algun dia pot ampliar la cartera de serveis a la capital catalana, com per exemple els patinets.

En aquest sentit, ha reconegut que des de l’empresa estan “molt interessats” a optar a tenir llicències quan es publiqui el concurs. De moment, fonts municipals han detallat a l’ACN que es continua treballant a nivell intern i que properament es farà una primera convocatòria amb el grup del pacte de la Mobilitat sobre els patinets compartits. Tot seguit, s’haurà d’aprovar la regulació i al llarg de l’any vinent es convocarà el concurs.

Álvarez ha assenyalat que el coronavirus no va condicionar l’arribada del servei de bicicletes elèctriques compartides a la capital catalana. “Al final, la ciutat de Barcelona ha apostat per nosaltres per oferir un servei públic i estem disposats a donar-lo, tant en situació de coronavirus com no”, assegura Álvarez, que garanteix que les bicicletes es desinfecten cada cop que tornen al taller. Barcelona és la segona ciutat on Bolt ofereix el servei de bicicletes compartides després de París, tot i que ara mateix a la capital francesa està aturat arran de la Covid-19.

“Des de fa molt de temps és una de les primeres ciutats europees que hem tingut en el radar”, subratlla el directiu de Bolt a l’ACN sobre Barcelona. Segons sosté, l’entorn de la capital catalana “és molt favorable per a la mobilitat compartida” i valora que sigui una de les “pioneres” en la regulació del sector. El preu del servei és de 0,05 euros per minut i per desbloquejar la bicicleta cal fer l’ús de l’app i un codi QR.

Actualment, l’empresa, amb seu a Estònia, està present en 35 països i ofereix des de la seva app diferents serveis de mobilitat alhora, en funció de l’estat on opera. La multinacional, que és l’antiga Taxify, és un dels quatre unicorns amb origen al país bàltic, de només 1,3 milions d’habitants, juntament amb Skype (ara propietat de Microsoft), Transferwise i Playtech.

Més notícies
Les multes a patinets elèctrics es van multiplicar per tres l’any passat
Notícia: Les multes a patinets elèctrics es van multiplicar per tres l’any passat
Comparteix
Les sancions al 'sharing' de patinets van passar de 1.500 a 13.400 al 2019
El sector del patinet elèctric demana un concurs per repartir-se el mercat de Barcelona
Notícia: El sector del patinet elèctric demana un concurs per repartir-se el mercat de Barcelona
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona prepara la normativa per a l'abril de 2020

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa