Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un document intern alerta que les recàrregues de la futura T-Mobilitat poden ser lentes
  • CA

El rellotge ha començat a córrer i l’arribada de la T-mobilitat s’apropa. La implantació del títol de transport públic que ha de canviar el sistema per als usuaris començarà a l’abril i es farà en tres fases que culminaran el gener de l’any que ve, segons va explicar el TOT Barcelona. Com a part del calendari, els treballadors de TMB estan rebent formació per estar preparats per al canvi. Des del 27 de gener els empleats de la companyia de transport públic de Barcelona assisteixen a sessions on els formadors els instrueixen sobre com serà la T-mobilitat.

El nou bitllet serà un suport físic o digital incorporat al telèfon mòbil amb què es compraran els títols de transport públic. La compra de bitllets de transport es farà recarregant la T-mobilitat, que comptarà amb una app on cada usuari tindrà un perfil i en la qual també es podran comprar títols. Així, en cas de pèrdua de la T-mobilitat en format físic o del mòbil, els títols de transport estaran guardats a l’app. La recàrrega de la futura T-mobilitat podria, però, portar problemes.

En concret, un document intern de TMB a què ha tingut accés el TOT Barcelona alerta que la compra de títols a través de la T-mobilitat podria ser lenta. A la segona pàgina de l’escrit, que es dona als treballadors durant les sessions de formació, es donen instruccions per gestionar “incidències amb el suport o el títol”. Un d’aquests problemes es pot donar si la recàrrega no s’ha fet. El document detalla als empleats que han de comprovar si el passatger ha comprat un bitllet. Si no ho ha fet, se l’ha d’informar on ho pot fer i, si manté que sí que n’ha adquirit un, se l’ha de dirigir a un centre d’atenció al client.

Imatge del document intern de TMB / TOT Barcelona

Imatge del document intern de TMB / TOT Barcelona

Un altre supòsit, però, és que la recàrrega s’hagi realitzat però que no s’hagi actualitzat encara la T-mobilitat. És el que el document anomena delay: el bitllet ja estarà pagat però encara no es podrà fer servir perquè el sistema no l’ha detectat. Si això passa, els empleats tenen dues opcions. Poden informar als viatgers que “han d’esperar a l’actualització del seu estat”. La segona opció està pensada per a casos en què els viatgers no vulguin o no puguin esperar que la recàrrega es faci efectiva: “Se l’informa que ha d’esperar fins que es faci efectiva” o bé “portar-lo als centres d’atenció”.

[r:1]

Sobre el temps que pot trigar a actualitzar-se el nou títol, no en donen detalls. “Pendent conèixer el delay de la recàrrega”, diu el document. 

Les màquines validadores canviaran

La T-mobilitat estarà disponible, en una primera fase, en suport físic i mòbil. Segons es desprén de la presentació PowerPoint que es fa servir a les formacions a TMB, i que ha pogut veure aquest diari, el nou títol serà una targeta de plàstic personalitzat amb el nom i el DNI del titular imprès però també estarà en una app. A través de l’app es podran comprar bitllets de transport. La primera fase comença a l’abril i inclou només els usuaris de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Dues primeres diapositives de la presentació 'PowerPoint' de SOC Mobilitat / TOT Barcelona

Dues primeres diapositives de la presentació ‘PowerPoint’ de SOC Mobilitat / TOT Barcelona

Durant la primera fase conviuran les targetes contacless de la T-mobilitat, ja sigui en suport mòbil o físic, i els bitllets actuals que s’han d’introduir a les màquines validadores. En última instància, però, l’ATM contempla que les màquines canviïn del tot i que només es puguin validar els bitllets amb el mòbil o amb les targetes contactless, segons es pot llegir a la presentació de la Societat Catalana per a la Mobilitat (SOC Mobilitat), l’entitat encarregada de desenvolupar la T-mobilitat. 

 

Més notícies
La T-usual posarà a prova la T-mobilitat
Notícia: La T-usual posarà a prova la T-mobilitat
Comparteix
La implantació de la targeta que ha de revolucionar el transport públic es farà en tres fases, començant a l'abril d'enguany
Els treballadors de metro i bus tenen instruccions d’amagar que la T-casual és multipersonal
Notícia: Els treballadors de metro i bus tenen instruccions d’amagar que la T-casual és multipersonal
Comparteix
TMB demana en un document intern als seus treballadors que ocultin que el nou títol no serà unipersonal fins al març
La T-casual serà multipersonal fins al març
Notícia: La T-casual serà multipersonal fins al març
Comparteix
TMB esgrimeix "motius tècnics" per justificar els dos mesos que passaran fins que sigui unipersonal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa