Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desembarcament de passatgers d’un creuer a Barcelona perquè puguin tornar a casa

Estaven navegant des del gener i el seu recorregut s’havia d’acabar a Venècia fa dies, però la pandèmia de Covid-19 va alterar els plans i fa un mes que són a altar mar sense poder tocar terra a causa del confinament. Per això avui el govern espanyol ha fet una excepció en la norma que prohibeix que atraquin vaixells als ports de l’estat fins a nova ordre i ha autoritzat l’entrada d’aquest creuer al port barceloní i que en baixin 168 passatgers amb nacionalitat espanyola i alguns altres d’altres països europeus, només perquè puguin tornar a casa.

L’operació es fa aquest dilluns, dirigida pel govern espanyol. El ministeri de Sanitat. Segons fonts del govern espanyol, als passatgers que no viuen a Barcelona se’ls ofert totes diverses possibilitats i s’ha posat a la seva disposició diversos mitjans de transport per poder arribar als seus respectius països des del port. Una altra part del passatge no desembarcarà i continuarà fins a Gènova.

En l’operatiu han participat el ministeri d’Afers Exteriors, el de Transports, el d’Interior i el de Sanitat, a més de la Delegació de govern espanyol a Catalunya. Quan ha arribat a Barcelona, el vaixell portava a bord 1.814 passatgers i 898 membres de la tripulació.

Cap positiu de Covid-19

A la tarda, la companyia Costa Cruceros ha assegurat que no hi ha cap cas de Covid-19 entre els 168 creueristes que han desembarcat: “La situació sanitària a bord del vaixell no presenta un risc per a la salut pública i no hi ha casos de Covid-19 “, ha exposat en un comunicat. Ha detallat que el creuer té previst sortir de Barcelona la nit d’aquest dilluns per dirigir-se a Gènova, a Itàlia, el seu destí final.

S’espera que arribi a port italià la tarda de dimarts i, a partir de dimecres, començarà el desembarcament de la resta de passatgers d’altres nacionalitats, inclosos italians, per als quals s’ha organitzat el transport des de Gènova als seus països de residència. Costa Cruceros ha exposat que, “després de la negativa” de les autoritats franceses, no va ser possible realitzar una escala a França per desembarcar els passatgers d’aquest país i països veïns, als quals es va donar l’opció de desembarcar a Barcelona o Gènova.

“L’itinerari ‘Volta al Món’ del Costa Deliziosa es va modificar arran de l’alerta de pandèmia emesa per l’Organització Mundial de la Salut (OMS)”, ha assenyalat. A causa de les prohibicions de desembarcament, ha afegit, “el creuer només ha fet parades tècniques per a operacions de proveïment de combustible des del 14 de març, quan va salpar d’Austràlia”.

Més notícies

Dibuixos de Sant Jordi al Port de Barcelona que fan guanyar entrades a Las Golondrinas

Notícia: Dibuixos de Sant Jordi al Port de Barcelona que fan guanyar entrades a Las Golondrinas
Comparteix
L'Autoritat Portuària impulsa un concurs per la diada adreçat a nens i nenes d'entre 4 i 12 anys | Llibres i entrades al museu marítim, també entre els premis
Notícia: Dibuixos de Sant Jordi al Port de Barcelona que fan guanyar entrades a Las Golondrinas - Mobile

La marca de qualitat del Port de Barcelona prorroga les certificacions

Notícia: La marca de qualitat del Port de Barcelona prorroga les certificacions
Comparteix
Es concedirà un any de pròrroga dels actuals certificats a causa de l'estat d'alarma
Notícia: La marca de qualitat del Port de Barcelona prorroga les certificacions - Mobile

El Port redueix les tarifes d’estada a les terminals per mitigar l’impacte econòmic del coronavirus

Notícia: El Port redueix les tarifes d’estada a les terminals per mitigar l’impacte econòmic del coronavirus
Comparteix
L'infraestructura ha aprovat una tarifa plana que redueix els costos d'estada dels contenidors
Notícia: El Port redueix les tarifes d’estada a les terminals per mitigar l’impacte econòmic del coronavirus - Mobile

El servei d’assistència del Port manté la seva activitat malgrat el coronavirus

Notícia: El servei d’assistència del Port manté la seva activitat malgrat el coronavirus
Comparteix
'Stella Maris' dona suport als mariners que arriben a la ciutat
Notícia: El servei d’assistència del Port manté la seva activitat malgrat el coronavirus - Mobile

Nou comentari

Comparteix