Primera reunió sense acord entre Ibèria i els sindicats per 4 noves jornades de vaga

El personal de terra i la companyia aèria s'han reunit per desencallar la situació | La vaga està prevista pels dies 24, 25, 30 i 31 d'agost

La primera mediació entre el personal de terra d’Iberia a l’Aeroport de Barcelona-El Prat i la direcció ha acabat sense cap acord, per la qual cosa es mantenen les aturades previstes per al dissabte 24, diumenge 25, divendres 30 i dissabte 31 d’agost. UGT de Catalunya, majoritari en el comitè d’empresa, ha lamentat la “passivitat” de la companyia per desencallar la situació i desconvocar la vaga, ha informat en un comunicat.

El sindicat ha criticat l’absència de propostes d’Iberia Barcelona i la seva “absoluta manca d’interès” per solucionar la falta de personal i estabilitat laboral de la plantilla de l’Aeroport de Barcelona. També ha assenyalat que la direcció no vol posar fi a la sobrecàrrega de feina del personal de terra al Prat i a l'”abús” de les hores extraordinàries d’obligat compliment, així com fomentar la reorganització dels torns per facilitar la conciliació. El Departament de Treball ha convocat una nova mediació per al dijous.

El centralisme d’Iberia

El portaveu d’UGT al comitè d’empresa d’Iberia, Omar Minguillón, ha lamentat la posició “no dialogant i severa” de l’empresa, en declaracions a l’ACN. Ha denunciat que l’aeroport de Barcelona “està abandonat per la companyia” i que Iberia al·lega que les demandes dels treballadors catalans no es poden negociar per a Barcelona només, sinó que “s’han de complir a la totalitat de l’Estat”.

“L’aeroport necessita els treballadors a Barcelona i amb dades aquí, no a Madrid discutint amb la resta de l’Estat”, ha apuntat Minguillón.  Perquè dijous hi hagi un acord, el comitè considera que Iberia hauria de portar “números i dates” de transformacions de contractes a Barcelona, que és “on es necessita la feina”. “Si després porten les de Bilbao o Madrid, molt bé”, ha assenyalat Minguillón.

Les demandes del comitè són la falta de personal, la manca d’estabilitat de la plantilla, l’excés de càrrega de feina, l’abús de les hores extraordinàries d’obligat compliment i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i laboral. El personal de terra s’encarrega de la gestió dels equipatges de fins a 27 companyies al Prat. Els treballadors ja van fer una aturada dels dies 27 i 28 de juliol. 

Incompliment dels serveis mínims

UGT ha ressaltat que davant d’aquest “immobilisme” alguns grups de treball demanen que no es compleixin els serveis mínims que consideren abusius, i el comitè de vaga té previst convocar assemblees per als diferents torns de feina aquest dimecres i divendres per insistir en la necessitat de respectar-los.

Aquestes aturades segueixen les que es van convocar el cap de setmana del 27 i el 28 de juliol, després que els treballadors i la direcció no hagin arribat a un acord sobre les demandes de millores laborals que van conduir a la vaga del juliol. La plantilla d’Iberia Barcelona compta amb 2.500 treballadors, que s’encarreguen de la facturació, l’embarcament, la càrrega i descàrrega, l’assistència i el manteniment dels avions, i donen servei a una vintena de companyies, entre elles, Vueling.

Més informació

Nou comentari