Iberia diu que dialogarà per evitar la vaga però posa límits d’entrada a la negociació

La companyia assegura que hi ha aspectes que afecten una eventual "transformació de contractes" i que no són negociables localment

Iberia Serveis Aeroportuaris ha manifestat aquest dimarts en un comunicat la seva “disposició permanent” al diàleg amb el personal de terra de l’aeroport del Prat, ​​que han convocat noves aturades per al dissabte 24, diumenge 25, divendres 30 i dissabte 31 d’agost.

[r:1]

Aquestes aturades són la segona entrega de la protesta d’aquest col·lectiu aquest estiu, que ja va fer una aturada el dissabte 27 de juliol i el diumenge 28, després que la plantilla i la direcció d’Iberia no hagin arribat a un acord sobre les demandes de millores laborals.

Iberia Serveis Aeroportuaris ha demanat disculpes a les companyies a les quals presta servei i als seus clients per una situació que, segons assegura, va intentar evitar fins a l’últim moment i “per tots els mitjans possibles”.

La companyia s’ha mostrat a disposició del comitè per negociar sobre tots aquells aspectes susceptibles de ser acordats a nivell local, però ha dit que els que fan al·lusió a la transformació de contractes “no poden ser negociats” amb el comitè de vaga de Barcelona, perquè està fora de l’àmbit de competències locals.

La taula de seguiment d’ocupació, que deriva del conveni col·lectiu en vigor, s’ha reunit en tres ocasions en els últims 15 dies, en les quals s’ha facilitat als representants sindicals tota la informació sol·licitada per estudiar les transformacions i se’ls ha fet una oferta per part de la companyia, i està prevista una altra reunió la setmana que ve.

“Tenint en compte tot això, no s’entén que es convoquin noves aturades en plena operació tornada de vacances”, ha afirmat la companyia.

Les dates de la vaga coincideixen amb els dies de més trànsit aeri al Prat, “un aeroport que a més pateix els problemes de saturació de l’espai aeri i retards”, cosa que posa de manifest la desproporció de l’aturada, segons Iberia.

Més informació

Nou comentari