El personal de terra convocarà més vagues si Iberia no seu a negociar

La protesta del cap de setmana passat juntament amb les tempestes van complicar l'operativa de l'Aeroport del Prat

Els sindicats del personal de terra d’Iberia han donat fins divendres de marge a la direcció de l’empresa perquè accepti seure a negociar, ja que en cas contrari, avisen, convocaran noves mobilitzacions al llarg del mes d’agost.

El personal de terra d’Iberia va celebrar dues jornades de vaga el dissabte i diumenge passat, una aturada que juntament amb les tempestes de dissabte va complicar l’operativa a l’Aeroport del Prat i va obligar a suspendre nombrosos vols.

[r:2]

Entre els principals motius per convocar la vaga, hi ha la protesta per la manca de contractació estable, la necessitat d’incrementar la plantilla eventual, ja que consideren que no creix en la mateixa proporció que les operacions i els passatgers al Prat, o l’ús “indiscriminat” de les hores extra d’obligat compliment.

La decisió de donar una setmana la direcció d’Iberia es va aprovar per majoria, amb 14 vots a favor i dues abstencions, en una reunió aquest dilluns per analitzar els dos dies d’aturada a l’Aeroport del Prat. Els representants sindicals han donat fins aquest divendres, 2 d’agost, com a darrer dia per registrar les noves convocatòries de vaga.

En un comunicat, la secció sindicat d’UGT ha agraït a les administracions per haver mediat en el conflicte i ha insistit que “només es pot negociar a Catalunya encara que la signatura final sigui en l’àmbit estatal”. Així mateix, han demanat “comprensió” als viatgers afectats per les mobilitzacions i ham celebrat que tant les administracions com l’opinió publica hagin entès aquestes reivindicacions.

Més informació

Comentaris

    anonima 02/08/2019 11:46 am
    que estrany, les condicions de treball de Barcelona i d'altres ciutats no deuen ser gaire diferents però resulta que només es posen de vaga el personal de AENA a l'estiu a Barcelona....
    odisea 30/07/2019 2:38 pm
    No quieren que Barcelona supere a madrid,y hacen lo posible ,que verguenza ,hacer huelga en barajas vuestro aeropuerto.adeu.

Nou comentari