Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crida del taxi a mobilitzar-se contra la inseguretat: “Ja n’hi ha prou”
  • CA

Sindicats i organitzacions representatives del taxi de Barcelona criden als conductors a protestar aquest dimecres al matí, quan han convocat una marxa lenta entre la plaça Espanya i la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) contra la inseguretat que asseguren que pateixen. La protesta l’organitzen Elite Taxi i el Sindicat del Taxi de Catalunya, entre altres plataformes que reclamen que s’autoritzi la instal·lació de càmeres de vigilància dins dels vehicles, després dels robatoris i les agressions amb arma blanca que el sector alerta que han crescut en els últims mesos.

Tenim companys que els han omplert la cara de ganivetades i un company que l’han hagut d’operar d’un braç i potser no li queda bé. Tenim també un altre company que no vol tornar a agafar el taxi i vol vendre la llicència perquè ha agafat por”, relata Tito Álvarez, portaveu d’Elite Taxi, que preveu una resposta multitudinària a la convocatòria. “La gent està molt emprenyada”, ha advertit Álvarez, que ha cridat els taxistes a mobilitzar-se “en massa” aquest dimarts al voltant de plaça Espanya, on la caravana de vehicles començarà a circular cap a les 10.00 hores.

“Ja n’hi ha prou de ficar-se en un taxi i que li fiquin una navalla al coll als conductors. No hi ha dret”, ha etzibat Álvarez, que rebat que hi hagi impediments legals per col·locar sistemes de videovigilància dins dels cotxes. “No en sabem res des de fa dos anys. Els funcionaris de l’Institut Metropolità del Taxi ens diuen que, si l’Agència de Protecció de Dades ho permet, deixarien posar-les. És una decisió política, la llei ho permet però no volen”, ha retret. El portaveu d’Elite Taxi ha instat a la regidora i alhora presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi, Laia Bonet, a actuar-hi.

Per la seva banda, el secretari del Sindicat del Taxi de Catalunya, Jaime Sau, ha afirmat que els conductors se senten “desemparats”. “Patim una onada de robatoris i de violència inadmissible. Darrerament, dos companys han acabat hospitalitzats por agressions, un d’ells per arma blanca“, ha recalcat Sau, que ha comentat que els taxistes sortiran a protestar perquè volen treballar “amb seguretat i tranquils”. “Hem demanat millorar protocols i que es millori la connexió amb el 112 que duem tots els taxistes i que se’ns autoritzin les càmeres de seguretat als vehicles”, ha precisat Sau. Les organitzacions convocants exigeixen que un responsable de l’Institut Metropolità del Taxi els rebi al final de la marxa d’aquest dimecres.

Més notícies
Un dels busos operats per TMB a Nou Barris / TMB
TMB investiga quin conductor de bus va negar la parada a dues noies
Notícia: TMB investiga quin conductor de bus va negar la parada a dues noies
Comparteix
L'empresa pública de transports demana "disculpes" a la mare que ha denunciat els fets i admet que la resposta donada fins ara és "inadequada"
Encastament d'un vehicle a Sants durant la primera nit de toc de queda, fotografiat per David Melero / David Melero
La Urbana nega errors per multar un fotoperiodista durant el toc de queda
Notícia: La Urbana nega errors per multar un fotoperiodista durant el toc de queda
Comparteix
El cos treu versemblança a Melero, que afirma que va mostrar les credencials als policies quan tornava de treballar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa