TMB incrementarà l’oferta a les línies de metro de més afluència en hora punta

S'estudia la possibilitat de controlar l’accés a estacions si es produeixen aglomeracions en moments puntuals

TMB incrementarà, a partir de demà, l’oferta a les línies de metro de més afluència en hora punta. La decisió ve precedida per algunes fotos d’aglomeracions que han circulat avui al matí: “El metro donarà demà tota l’oferta possible a la L1 i la L5” entre les 6 i les 7 del matí, han explicat en un comunicat. L’empresa estudia, també, la possibilitat de controlar l’accés a estacions si es produeixen aglomeracions en moments puntuals.

La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, se n’ha fet ressó a través del seu perfil de Twitter. Un usuari li ha retret que no tinguessin aquesta mesura prevista i Alarcón ho ha atribuit a un “comportament molt diferent de l’habitual”.

En la mateixa línia, TMB s’ha justificat en què el descens de passatgers ha estat “només” d’un 49% en aquella franja horària, “un percentatge molt allunyant del descens registrat els últims dies”. A partir de les 7 del matí la situació s’ha començat a normalitzar d’acord amb l’objectiu d’ocupació previst , amb una reducció de la demanda del 73% entre les 7 i les 8, que ha arribat al 81% entre les 8 i les 9. I que es manté a les 11.00 h.

TMB està oferint avui la màxima capacitat de transport possible amb el personal disponible. En aquest sentit, el servei que ofereix avui el metro oscil·la entre un 65% i un 75% del que seria l’oferta habitual d’un dia feiner, que es modula en funció de franges horàries i línies de més demanda.

L’efecte del coronavirus a TMB

Fonts de TMB han avançat al TOT Barcelona que han pres la “mesura addicional” de bloquejar la porta més propera als maquinistes i de situar una separació entre la cabina i els viatgers. La mesura s’ha implantat en “alguns trens”. El cordó també s’instal·la als autobusos des de divendres passat. 

Més informació

Nou comentari