Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau proposa utilitzar fons europeus per ampliar Rodalies
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha proposat que el govern espanyol faci servir part dels fons europeus que rebrà per gestionar la pandèmia de Covid-19 per ampliar la xarxa de Rodalies a Catalunya. Colau, que considera “vergonyós” el retard d’inversió que acumula la xarxa ferroviària catalana, creu que invertir en transport públic és la millor manera d’aconseguir que la mobilitat sostenible sigui una realitat en poc temps.

“La crisi de la Covid-19 és la més greu de la nostra generació i calen mesures per aturar el cop immediat, però també ens obliga a prendre mesures d’impuls i de transformació de l’economia” més a mitjà termini, ha dit Colau en una entrevista a la Cadena Ser. “Cal utilitzar els fons europeus per a projectes que acompanyin les petites i mitjanes empreses, però també per reforçar la mobilitat sostenible”.

Les multes de la ZBE, a punt

El dia 15 de setembre Barcelona començarà a multar els vehicles més contaminants que accedeixin a la Zona de Baixes Emissions (ZBE), una mesura que Colau ha qualificat d’irreversible. “És una mesura necessària per reduir la contaminació”, ha dit l’alcaldessa. “Continuem estant en una emergència climàtica”, ha recordat. A més, Colau ha dit que l’Ajuntament va ajornar l’entrada en vigor de les multes en ple confinament.

“Hem de donar confiança al transport públic, que ha fet una tasca molt important d’higiene”, ha afegit. Colau també ha insistit que els transportistes i les persones més vulnerables tenen una moratòria per adaptar-se a la normativa. “Ja hi ha excepcions”, ha explicat. “Venir a Barcelona en cotxe cada dia no és un dret”, ha etzibat. El projecte polític dels comuns es basa restar protagonisme al cotxe, que ocupa el 60% de l’espai públic, però només representa el 20% dels desplaçaments. “És un camí lent però irreversible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa