El govern d’Ada Colau celebra l’acord del tramvia i no descarta sumar-hi la CUP

La tinenta d'alcaldia Janet Sanz treu ferro a que no s'explici 2020 com a inici d'obres i defensa que "l'esperit" del pacte és executar la unió "el més aviat possible"

El govern d’Ada Colau ha celebrat la decisió d’ERC de votar demà a favor de la unió del tramvia per la Diagonal, anunciada poc abans, i no descarta poder sumar també els tres vots de la CUP per ampliar la majoria al ple d’aquest divendres. “Seguim en converses i ens agradaria que també s’hi sumi”, ha assegurat la tinenta d’alcaldia Janet Sanz en roda de premsa. “Sabem que la CUP té ganes d’aportar i l’acord al que estem arribant ja incorpora moltes de les peticions que han posat sobre la taula fins ara”, ha dit, en referència a la gestió pública de la futura infraestructura i a impedir que la inversió pública reporti més marge de benefici a les empreses que actualment gestionen el Trambesòs i el Trambaix. L’expedient que es votarà al plenari, ha afegit, “és molt clar i contundent”: “Li diem a l’ATM que volem aquesta infraestructura i com volem que sigui, amb unes concrecions indispensables”.

També ha tret ferro a què finalment el text sotmès a votació no explici 2020 com a inici d’obres –condició imposada per ERC– i ha defensat que “l’esperit” del pacte amb el PSC i ERC és executar la unió “el més aviat possible”. L’acord en cap cas, segons ella, pot suposar que les obres s’ajornin “tres o cinc anys”: “Els partits que hi donem suport hem de fer que es materialitzi en els propers mesos i que puguem tenir un desenvolupament del projecte en breu”. Això implicaria el compromís dels tres partits de “fer esforços, buscar recursos, acordar els convenis necessaris i executar el projecte ja”. L’exectiu d’Ada Colau reclama així a ERC que, com a integrant del Govern de la Generalitat, pressioni a l’ATM perquè negociï amb les operadores i redacti un conveni definiu amb la màxima celeritat.

[r:1]

Sobre la condició del PSC de prioritzar el tram Glòries-Verdaguer i vincular-lo a la reforma pendent de la Diagonal, la tinenta ha assumit que el tram central “és un espai que falta per transformar” i ha destacat que servirà per “renovar i dinamitzar comercialment” l’avinguda. Ha aclarit que les obres començaran pel costat Besòs i per tant “en una primera actuació” aniran de Glòries a Verdaguer. Amb la unió de les dues xarxes, ha conclòs, Barcelona “exerceix el seu lideratge de capital de l’àrea metropolitana” i contribuïnt a la mobilitat dels veïns que viuen “des del Besòs fins al Llobregat”.

[r:2]

“Demà serà un gran dia al plenari perquè tenim el suport suficient per tirar endavant la connexió del tramvia per la Diagonal, demà el plenari dirà ‘sí’ al tramvia i donarem compliment a una petició que ens fan dos de cada tres ciutadans”, ha insistit Sanz, que ha enfatitzat les virtuts de la connexió tramviària. 

Més informació

Nou comentari