La CNMC recorre l’hora d’antelació que estableix l’AMB per als VTC

Demana la suspensió dels punts més perjudicials per al sector

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha recorregut al TSJC la norma de l’AMB que estableix una hora d’antelació per demanar un VTC. Ho fa després que el sector de les VTC en ple i l’Autoritat Catalana de Competència (ACCO) hagin sol·licitat la suspensió dels punts que, consideren, són més perjudicials. 

[r:1]

La CNMC defensa que l’hora d’antelació, la prohibició de tenir geolocalització, circular per via pública quan no estan contractats i limitar els dies en què poden treballar són els aspectes més conflictius. Així, han demanat amb un recurs al tribunal que se suspenguin. L’òrgan assegura que la norma promoguda per Colau limita la competència i afecta als “principis de regulació econòmica eficient”, segons ha indicat la CNMC en un comunicat. 

“Aquestes mesures incideixen negativament en la prestació del servei als consumidors i usuaris finals”, lamenta. La CNMC ha recordat els advertiments sobre la “conveniència de fer una reforma integral de la regulació del servei” de transports. 

Més informació

Nou comentari