Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desenes de ciclistes desobeeixen el veto de travessar el túnel de Glòries

Desenes de ciclistes van aplegar-se divendres al vespre per travessar junts el túnel de Glòries, on la circulació està reservada només a turismes, motocicletes i vehicles de transport públic. El nodrit grup en bicicleta va ser convocat per la plataforma Massa Crítica, que es concentra el primer divendres de cada mes per reclamar un nou model de mobilitat en què el vehicle privat tingui menys presència.

L’acció reivindicativa que va reunir desenes de ciclistes per saltar-se la prohibició de circular per dins dels carrils oberts de Glòries en sentit Besòs va arribar a provocar retencions, ha informat betevé. A les imatges que s’han difós es veu que els vehicles van quedar darrere de la comitiva ciclista, que van ocupar el túnel de banda a banda mentre el travessaven.

Massa Crítica va anunciar a les xarxes socials que el punt de trobada era a les 20.00 hores d’aquest divendres a l’Arc de Triomf. És des d’on acostuma a fer camí el grup de ciclistes que es reuneix un cop al mes. A la concentració li va anomenar “Massa de Carnestoltes” i no es va donar a saber amb antelació que les bicicletes s’enfilarien cap a Glòries amb la intenció d’envair els carrils del túnel. Algunes persones que van sumar-se a la comitiva anaven disfressades, tal com Massa Crítica va animar a fer-ho a les xarxes socials davant de la imminència del Carnestoltes.

Moviment internacional

Massa Crítica és un moviment existent a ciutats d’arreu del món que recorre els carrers un cop al mes per reivindicar els drets dels ciclistes i advocar per un model de mobilitat sostenible i menys contaminant. “Un conjunt de ciclistes es reuneixen al mateix lloc, a la mateixa hora i decideixen pedalejar junts una estona, portant els seus ideals i les seves formes de viure, compartint-les amb els altres”, defineix el grup de Massa Crítica de Barcelona a la seva pàgina de Facebook.

Encara que aquest cop ha sigut més nombrós que altres vegades, no és la primer ocasió que un grup de ciclistes s’endinsa al túnel de Glòries tot i no estar permès. A finals de novembre passat, quan feia poques setmanes que el túnel s’havia obert a la circulació de vehicles, alguns ciclistes van ocupar la via reservada per a autobusos i taxis. Aquell grup no va ser convocat per Massa Crítica. A les imatges que es van difondre a xarxes socials es veien també patinadors, inclosa una menor, a qui un home en bicicleta agafava de la mà per arrossegar-la i prengués velocitat.

Tot plegat va ocórrer aleshores amb cotxes i motocicletes circulant en els carrils adjacents, a diferència del que va passar aquest divendres. La Guàrdia Urbana va descartar el novembre identificar els infractors, atès que les càmeres de trànsit del túnel no permeten el reconeixement facial.

Més notícies
Concert de Balthazar a la sala Apolo / Xarlene

Els comuns es queixen de l’excés d’oferta d’oci nocturn a Ciutat Vella

Notícia: Els comuns es queixen de l’excés d’oferta d’oci nocturn a Ciutat Vella
Comparteix
Jordi Rabassa pensa que hi hauria d'haver menys discoteques al districte, on el pla d'usos no permet obrir-ne de noves
Notícia: Els comuns es queixen de l’excés d’oferta d’oci nocturn a Ciutat Vella - Mobile
La platea del Molino, durant l'homenatge a Pepe Carvalho i Vázquez Montalbán / BLF

La BCNegra es rendeix a Pepe Carvalho, el detectiu més icònic de la ciutat

Notícia: La BCNegra es rendeix a Pepe Carvalho, el detectiu més icònic de la ciutat
Comparteix
El Molino celebra els 50 anys de l’obra de Manuel Vázquez Montalbán, màxim exponent de la novel·la negra mediterrània
Notícia: La BCNegra es rendeix a Pepe Carvalho, el detectiu més icònic de la ciutat - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 06, 2022 | 11:50
    Ricard febrer 06, 2022 | 11:50
    És nota que a aquests senyorets no els cusen a impostos com si que fan amb els "pèrfids" cotxes als que van fer la guitza ufans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa