Barcelona segueix per sobre dels límits de contaminació de l’OMS tot i el confinament

Ni tan sols la reducció dràstica del trànsit durant els més de dos mesos de confinament per la pandèmia de la Covid-19 ha estat suficient perquè Barcelona compleixi amb el límit de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) pel que fa a contaminació. Ho ha admès el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia (Barcelona en Comú), durant la presentació del calendari de les multes als cotxes més contaminants.

“Fins i tot amb el coronavirus estem actualment per sobre dels paràmetres de contaminació marcats per l’OMS”, ha reconegut Badia. De totes maneres, la reducció del trànsit ha estat molt pronunciada per la quarantena i, per tant, l’emissió de gasos ha disminuït tot i no arribar al nivell recomanat per l’OMS. Així, a l’abril la caiguda de la circulació de vehicles privats va ser del 67,5% a les rondes, el 73,8% als accessos de la ciutat i el 73,3% a la ciutat, segons dades del consistori.

Gràfic de l’Ajuntament de Barcelona sobre la contaminació a Barcelona durant el confinament / Ajuntament de Barcelona

En concret, i segons dades compartides per Badia, s’han superat els límits de contaminació de l’OMS al Poblenou, a l’Eixample i a Gràcia-Sant Gervasi, tres punts on hi ha estacions de mesura de la qualitat de l’aire. Com a matís, la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, ha apuntat que la metereologia té un impacte “molt gran” i que cal tenir-la en compte.

Nou comentari

Més notícies
Contaminació a la ciutat de Barcelona abans de la quarantena / Ajuntament de Barcelona

El teletreball, un abans i un després per a la contaminació a Barcelona

És la lliçó ambiental del confinament: reduir desplaçaments a la feina pot fer caure l'emissió de gasos

El coronavirus silencia (poc) Barcelona

La reducció dràstica del trànsit provoca la disminució de la contaminació acústica, però la majoria de dies encara ha estat per sobre dels límits de l'OMS
Una sortida de la ronda de Dalt de Barcelona, amb el cartell de Zona de Baixes Emissions / ACN - Elisenda Rosanas

Les multes de la Zona de Baixes Emissions començaran el 15 de setembre

Les furgonetes lleugeres, els camions i els autocars gaudiran d'una moratòria ampliada per seguir circulant-hi
Manifestació aquest vespre pel centre de Barcelona per recuperar carrers per a vianants i ciclistes / ACN (Pol Solà)

Centenars de persones reclamen que la desescalada s’aprofiti per treure espai als cotxes a Barcelona

Des de la plataforma 'Recuperem la ciutat' s'ha convocat una marxa per reivindicar el transport públic, el no contaminant i la figura del vianant