Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona aprova inicialment l’obligació de portar casc en patinet elèctric

Pas endavant decisiu per a l’obligació de portar casc en patinet elèctric a Barcelona. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament ha aprovat inicialment aquest dimarts l’ordenança de circulació de vianants i vehicles en la qual s’emmarca aquest ús obligatori de la protecció per poder circular pels carrers de la capital catalana.

Els tràmits per assolir aquesta obligatorietat de l’ús del casc en els patinets elèctrics van iniciar-se el passat mes de gener amb la intenció d’adaptar la normativa municipal a la regulació espanyola. En aquest sentit, la proposta ha tirat endavant gràcies als vots favorables dels dos socis de govern -Comuns i PSC- i malgrat l’abstenció de la resta de grups amb representació a consistori barceloní.

Un cop aprovada inicialment aquesta ordenança, l’executiu inicia un període d’exposició pública de 30 dies en el qual es poden introduir modificacions i al·legacions per introduir canvis en la normativa, que després haurà de ser refermada de manera definitiva en una altra sessió de la Comissió que se celebrarà el pròxim mes d’abril. Això implica que la nova regulació podria entrar en vigor a partir del mes de maig d’aquest 2023.

Més enllà de l’obligació de portar casc, la flamant ordenança també prohibeix la circulació de més d’una persona en el patinet i que aquests puguin circular per les voreres de la capital catalana, un supòsit pel qual actualment ja s’està multant als infractors. A més, els patinets hauran de dur a partir del mes d’abril timbre i llums.

Prohibits al transport públic

Cal recordar que la prohibició de viatjar amb patinet elèctric al transport públic va entrar en vigor el passat 1 de febrer. La normativa impedirà que els usuaris puguin accedir durant almenys sis mesos amb els seus vehicles de mobilitat personal al metro, Rodalies, Tramvia i autobusos. En aquest sentit, les persones que incompleixin la prohibició d’accedir amb patinets elèctrics al transport públic s’enfrontaran a sancions de fins a 200 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa