La celebració de la Diada de l’11 de setembre aquest diumenge tindrà com a conseqüència un seguit d’afectacions a la mobilitat que cal tenir en compte abans de sortir de casa. Els actes tindran lloc al llarg de tot el dia en diferents punts de la ciutat, de manera que les afectacions a la mobilitat tindran lloc en diversos punts al llarg de tot el dia. La manifestació més gran s’espera que sigui la de la tarda a l’Avinguda Paral·lel de Barcelona, Passeig Colom i Avinguda Marquès de l’Argentera (a tocar del Parc de la Ciutadella), organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

El diumenge a la tarda les alteracions de recorregut seran importants en una vintena de línies d’autobusos, segons ha informat aquest divendres TMB. Les afectacions estan previstes per entre les 16.30 i les 21 hores, aproximadament.

En aquest interval de temps es poden produir desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l’àmbit de l’afectació en les línies regulars següents: D20, D50, H14, H16, V9, V11, V15, V19, 13, 19, 21, 46, 47, 52, 55, 59, 65, 79, 120, 121 i 150.

Possibles afectacions durant el matí per les ofrenes florals

Pel que fa al matí, moment en què se celebren les ofrenes florals al monument de Rafael Casanova, també hi ha un seguit d’afectacions a la mobilitat previstes. Algunes línies de bus que circulen per la ronda de Sant Pere (D50, H16, 19 i 62) veuran modificat el seu recorregut en aquesta zona.

TMB que durant tot el diumenge serà recomanable fer servir el transport subterrani per als desplaçaments a l’entorn de la zona afectada. Com és habitual, el web de TMB i l’aplicació TMB App informaran de manera automàtica de les possibles alteracions en la circulació del metro a través del semàfor d’estat del servei. Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent als actes de la Diada a la secció d’estat del servei del web de TMB.

Enguany serà una marxa en moviment convocada per l’ANC que tindrà com a punts principals del recorregut l’avinguda Paral·lel, el passeig Colom i el final, que serà a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, per acabar davant de l’Estació de França, on estarà ubicat l’escenari des d’on es faran els parlaments i actuacions musicals.

Reforç de les línies de metro per part de TMB

TMB ha preparat un dispositiu especial que inclou reforços de trens a les línies convencionals de la xarxa, especialment a les línies 1 i 4 i desplegament de personal i seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l’inici com al final de l’acte principal de la tarda. Entre les 13.00 i les 21.00 hores, el metro oferirà una capacitat superior a l’habitual (amb un increment d’un 22% de mitjana de l’oferta de trens en circulació), el que permetrà que totes les línies convencionals arribin a uns intervals de pas situats entre els 4,5 i els 5 minuts, aproximadament.

Imatge d'arxiu del metro de Barcelona / Jordi Play
Imatge d’arxiu del metro de Barcelona / Jordi Play

En previsió d’una elevada concentració de persones a l’exterior que dificulti la sortida, a partir de les 15.30 h serà recomanable evitar les estacions de Paral·lel (L2 i L3) i Poble Sec (L3) com a destinació i fer servir com a alternatives estacions properes com Sant Antoni (L2), Drassanes (L3), Espanya (L1 i L3), Jaume I (L4) i Barceloneta (L4). També és aconsellable preveure un temps addicional per al desplaçament, com en qualsevol esdeveniment massiu.

Més notícies
Ada Colau a la presentació del Congrés UNESCO / Ajuntament de Barcelona

Colau convida a reflexionar per la Diada en lloc de marcar “fulls de ruta”

Notícia: Colau convida a reflexionar per la Diada en lloc de marcar “fulls de ruta”
Comparteix
L'alcaldessa alerta de les revisions històriques que alimenten l'identitarisme i el supremacisme
Notícia: Colau convida a reflexionar per la Diada en lloc de marcar “fulls de ruta” - Mobile
Una Via Laietana plena d'estelades a la manifestació central de la Diada del 2021 / Jordi Play

Temps per la Diada 2022: repunt de la calor i núvols a Barcelona

Notícia: Temps per la Diada 2022: repunt de la calor i núvols a Barcelona
Comparteix
Aquesta és la previsió per a l'11 de setembre d'aquest 2022 a la capital catalana
Notícia: Temps per la Diada 2022: repunt de la calor i núvols a Barcelona - Mobile
El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, en una imatge d'arxiu / ACN

Maragall secunda Aragonès i tampoc assistirà a la manifestació de la Diada

Notícia: Maragall secunda Aragonès i tampoc assistirà a la manifestació de la Diada
Comparteix
El líder del grup municipal d'ERC considera que la concentració de l'ANC no té "cap pretensió unitària"
Notícia: Maragall secunda Aragonès i tampoc assistirà a la manifestació de la Diada - Mobile
Manifestació de la Diada el 2017 / Europa Press

Aquestes són les actuacions de la Festa per la Llibertat de la Diada

Notícia: Aquestes són les actuacions de la Festa per la Llibertat de la Diada
Comparteix
El concert d'Òmnium torna després de tres anys sense organitzar-se per culpa de la pandèmia
Notícia: Aquestes són les actuacions de la Festa per la Llibertat de la Diada - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa