Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau convida a reflexionar per la Diada en lloc de marcar “fulls de ruta”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha convidat a reflexionar sobre el passat i el futur en el marc de la celebració de la Diada en lloc de “establir dates o fulls de ruta, que tampoc són coses que no es poden fer en un sol dia”.

Ho ha dit durant la conferència ‘La radicalitat de Gabriel Ferrater: una nova moral, un racó de certesa’ aquest dijous a la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament amb motiu de la Diada, dedicada al poeta Gabriel Ferrater per part de Jordi Amat, autor de la seva biografia ‘Vèncer la por. Vida de Gabriel Ferrater’ (Edicions 62).

La primera edil de la capital catalana ha alertat que hi hagi països que estan revisant el vincle amb la seva història per “idealitzar el passat i projectar una antiga i falsa glòria cap al futur sobre la base d’identitarisme, xovinisme, i fins i tot racisme i supremacisme“, segons informa l’agència Europa Press.

Colau elogia la figura de Gabriel Ferrater

Per això, ha elevat la figura d’un poeta com Gabriel Ferrater per contribuir a renovar la moral i alliberar la societat emocionalment, intel·lectualment i emocionalment, en les seves paraules, i ha destacat que fa 50 anys de la seva mort per suïcidi, una “paraula tabú i que en realitat és tristament comú i quotidiana”.

El tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona, ​​Jordi Martí, ha coincidit amb Colau en la capacitat de Ferrater de renovar la poesia per col·locar-la a la seva pròpia tradició i literatura, i per a la Diada ha proposat: “Preguntar-nos i explorar-nos sobre el nostre país, sobre la nostra cultura, sobre la nostra tradició”.

Martí també ha destacat sobre el conferenciant Jordi Amat que els seus llibres traspassin –en les seves paraules– la frontera dels experts, amb el “pols literari, el pols narratiu d’un escriptor que utilitza la realitat com a primera matèria per produir la seva obra”.

Conferència del biògraf de Ferrater

L’escriptor i biògraf de Gabriel Ferrater, Jordi Amat, ha considerat que “una tradició val si relliga la vida, quan és suficient densa per generar coneixement sobre el passat i intentar comprendre el present”.

I sobre l’obra de Ferrater, ha destacat alguns dels seus poemes com la forma d’explicar la guerra civil a ‘In Memoriam’, que, per a ell, trenca “tots els tabús a l’hora de mostrar el conflicte que havia condicionat generacions d’espanyols” “.

La poeta Maria Callís ha pronunciat els versos dels seus títols ‘Els Jocs’, ‘La mala missió’, i ‘Cambra del tardor’, que plasmen la relació de Ferrater amb el món, amb si mateix i amb el desig, respectivament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Indepedence Process a setembre 08, 2022 | 21:28
    Indepedence Process setembre 08, 2022 | 21:28
    Cal reflexionar perquè a hores d'ara encara no hi ha un full de ruta cap a la independència.
  2. Icona del comentari de: COMUNS = VULGARS a setembre 09, 2022 | 00:54
    COMUNS = VULGARS setembre 09, 2022 | 00:54
    Els vulgars com sempre al costat dels represors i feixistes espanyols. Res de full de ruta no sigui que ens porti a la independència oi? Aquesta farsant no se ni com s'atreveix a obrir la boca després de tot el que ha fet a Barcelona.
  3. Icona del comentari de: Fas vergonya aliena a setembre 09, 2022 | 00:55
    Fas vergonya aliena setembre 09, 2022 | 00:55
    El supremacisme per part d'espanya volies dir oi FADETA?? Quina vergonya que qui hauria de defensar catalunya i els catalans sigui una simple esclava del regim espanyol.
  4. Icona del comentari de: vendetta a setembre 09, 2022 | 08:24
    vendetta setembre 09, 2022 | 08:24
    fora colaus dels nostres barris
  5. Icona del comentari de: Però que dius a setembre 09, 2022 | 08:26
    Però que dius setembre 09, 2022 | 08:26
    perquè tu kolau,vas marcar el teu fill de ruta, acceptant els vots gratuïts d'un feixista
  6. Icona del comentari de: Ricard a setembre 09, 2022 | 09:02
    Ricard setembre 09, 2022 | 09:02
    “idealitzar el passat i projectar una antiga i falsa glòria cap al futur sobre la base d’identitarisme, xovinisme, i fins i tot racisme i supremacisme“. Mirin, mentre les atonyinaven per votar les nostres agredides àvies eren unes xovinistes i supremacistes. I allà estava Colau per defensar-les. Colau IMBÈCIL.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa