Adif soterra per fi les sortides d’emergència de Sants Estació

Les instal·lacions d'evacuació a les places Països Catalans i Joan Peiró seran comportes arran de terra

L’empresa estatal Adif ha donat llum verda finalment a l’adequació de les sortides d’emergència de l’Estació de Sants, que durant anys han ocupat amb casetes provisionals espai públic de les places Països Catalans i Joan Peiró. Aquestes instal·lacions metàl·liques es substituiran per noves comportes basculants arran de terra. A més es construirà una nova marquesina de connexió d’accés subterrani a l’estació.

L’obra forma part de la primera fase del projecte de millora de les condicions d’evacuació de les andanes de l’estació, amb noves escales a les andanes d’ample convencional i alta velocitat. També inclou reemplaçar els ventiladors existents d’extracció de fums per altres reversibles de major potència i la renovació dels calaixos de recollida d’aigües pluvials.

L’encàrrec té un pressupost total de 6,9 ​​milions d’euros i un termini d’execució de 22 mesos. El contracte ha estat adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les companyies Hormigones Asfálticos Andaluces i Avintia Proyectos y Construcciones. Segons ha anunciat la gestora d’infraestructures en una nota de premsa aquest divendres, l’actuació és “necessària” per adequar les sortides d’emergència i millorar la protecció enfront d’incendis.

Més informació

Nou comentari