Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Adéu a un aparcament gratuït de la Diagonal
  • CA

Encara que són pocs, encara queden a la ciutat espais on es pot aparcar gratuïtament. Un d’ells és el solar que hi ha entre els carrers Fluvià i Pallars, a l’avinguda Diagonal. Però té els dies comptats perquè l’Ajuntament de Barcelona licitarà un projecte per convertir aquest solar en un espai d’horts urbans, segons ha informat Betevé.

De pàrquing gratis a hort urbà

Així, les obres, encara pendents d’adjudicar, duraran uns tres mesos i tindran un cost de 170.000 euros. Però el cert és que aquest aparcament es troba en una situació una mica precària: s’hi acumula la brossa i tot just hi caben una trentena de vehicles. És per això que el consistori vol transformar aquest espai a tocar de la Diagonal i donar-li un ús social. A més, aquest hort donarà continuïtat al que ja es va tancar, l’hort dels Pebrots, que només va estar funcionant durant quatre anys.

Completant el mapa d’àrea verda

Per altra banda, la ciutat avança en la implantació de l’àrea verda a tots els barris, que té per objectiu garantir l’aparcament als veïns en zones on hi ha escassetat de llocs i hi havia poca rotació. En aquest sentit, la darrera zona que s’afegeix és a Horta. Serà la zona 33, on l’estacionament deixa de ser lliure en els límits que formen la rambla del Carmel, avinguda de l’Estatut de Catalunya, passeig de la Vall d’Hebron, carrer de Mont-ral, passeig de Fabra i Puig, carrer de Petrarca i el carrer del Llobregós,. En total, seran 1.520 places verdes amb prioritat d’aparcament per als residents a la zona.

Ara bé, no és un espai tancat només per al veïnat, sinó que els no residents podran estacionar-hi un màxim de dues hores dins de l’horari de regulació indicat i amb la tarifa corresponent segons l’etiqueta mediambiental del vehicle. Preus que van entre els 4 euros l’hora i la gratuïtat per a vehicles ECO.

Més notícies
Cotxes i motos circulen per un punt de la Ronda del Mig de Barcelona / Pau Cortina (ACN)
Aparcar la moto a la vorera a Barcelona: en quins casos està permès
Notícia: Aparcar la moto a la vorera a Barcelona: en quins casos està permès
Comparteix
El 84% de les motos estacionen incorrectament a Barcelona
Així funciona la zona blava d’aparcament a les platges de Barcelona
Notícia: Així funciona la zona blava d’aparcament a les platges de Barcelona
Comparteix
Nova temporada d'estacionament regulat a les platges de Sant Martí: 322 places amb un màxim de 2h d'estacionament
Detall d'un parquímetre de zona blava ACN
On pots aparcar gratis a la zona blava el cap de setmana
Notícia: On pots aparcar gratis a la zona blava el cap de setmana
Comparteix
Algunes particularitats què has de saber sobre la zona blava d'estacionament a la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa