Són places en les quals poden aparcar tots els vehicles que tinguin el comprovant horari específic de pagament i tenen com finalitat fomentar una rotació elevada de vehicles als voltants de les zones de servei amb sector terciari, zones comercials,  hospitals, escoles, etc. La zona blava de Barcelona compta amb aproximadament 10.000 places.

Les tarifes, més altes a les zones cèntriques

Les tarifes s’estableixen en funció de la demanda d’estacionament existent. A l’Eixample i a Ciutat Vella, que és on hi ha més demanda, s’aplica la tarifa A, és a dir, 3,75 euros l’hora per a vehicles sense distintiu ambiental, 3,50 per als B, 3,25 amb etiqueta C, 2,50 euros per als ECO i estacionament gratuït per als vehicles totalment elèctrics. A la resta de zones de residents de l’AREA s’aplica la tarifa B. Les tarifes C i D s’utilitzen en llocs on hi ha menys demanda d’estacionament, i aquí el preu cau fins als 2,33 euros per als més contaminants, i 1,83 per als vehicles C (els més nous).

Però alerta, perquè en cas que hi hagi activat un episodi de contaminació, quan es recomana no agafar el cotxe, hi haurà un suplement de 2h l’hora en tots els casos, excepte en el cas dels vehicles classificats com Zero Emissions.

On no pagaràs el cap de setmana?

Des fa uns anys, l’Ajuntament de Barcelona, sota el mandat de l’alcaldessa Ada Colau, va suprimir la franja horària gratuïta de la zona blava, de 14h a 16h, i ara l’horari de la zona blava a Barcelona és de dilluns a divendres, de 9.00 a 20.00h sense interrupció horària. Però en algunes zones també es paga el cap de setmana. És el cas de la zona de platges, Per tant, si vols aparcar diumenge o un dia festiu, ho pots fer de franc en totes les àrees blaves excepte les de platja. I dissabte no podràs fer-ho a les zones més cèntriques, on s’aplica el criteri dels dies laborables amb horari de 9h a 20h, però sí diumenge.

I a l’agost? Fins al 2015, aparcar a Barcelona durant el mes d’agost era totalment gratuït. El canvi va arribar l’any 2016, quan el govern d’Ada Colau va anul·lar la gratuïtat de les places d’estacionament de l’àrea verda i blava durant el mes d’agost.

Més notícies
Un edifici del Turó de la Peira JORDI PLAY

Dos barris de Barcelona on hauràs de pagar per aparcar a partir del juliol

Notícia: Dos barris de Barcelona on hauràs de pagar per aparcar a partir del juliol
Comparteix
El Turó de la Peira i Can Peguera estrenaran l’àrea verda sumant-se a la zona 32 de l'estacionament regulat per a veïns
Notícia: Dos barris de Barcelona on hauràs de pagar per aparcar a partir del juliol - Mobile

Així funciona la zona blava d’aparcament a les platges de Barcelona

Notícia: Així funciona la zona blava d’aparcament a les platges de Barcelona
Comparteix
Nova temporada d'estacionament regulat a les platges de Sant Martí: 322 places amb un màxim de 2h d'estacionament
Notícia: Així funciona la zona blava d’aparcament a les platges de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix