Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aparcar la moto a la vorera a Barcelona: en quins casos està permès
  • CA

8 de cada 10 motos incompleixen l’ordenança d’aparcament a Barcelona. La xifra, impactant, la dona un estudi de Catalunya Camina i Eixample Respira, que assenyala que el 84 % de les motocicletes estan mal estacionades. I és que no hi ha espai per a motos? Barcelona disposa de 77.899 espais on aparcar motos, però encara queden unes 5.000 places que ara es troben a les voreres i que l’Ajuntament vol fer baixar per alliberar el pas de vianants. No és poc, perquè 40% dels espais destinats a l’estacionament de vehicles a la ciutat ho són per a motos.

90.000 motos ho fan malament

Segons l’estudi, 90.000 motos aparquen cada dia incorrectament a la ciutat, la majoria a sobre de la vorera. Segons els seus càlculs, les motos en mal lloc ocupen un espai de 260.000 metres quadrats a la ciutat. Diputació, Balmes, la Gran Via, Torrent de l’Olla, Las Navas de Tolosa o Pujades, són els carrers amb més motos aparcades incorrectament.

Motocicletes aparcades a Barcelona / Jordi Play
Motocicletes aparcades a Barcelona / Jordi Play

Quan es pot aparcar la moto a la vorera?

Els conductors de motos han de prioritzar els espais senyalitzats a la calçada, però, si no n’hi hagués de disponibles, també poden aparcar les motos a la vorera. Això sí, tenint en compte algunes condicions que estableix la normativa. Quan es pot aparcar?

A) Si la vorera fa entre tres i sis metres, s’hi pot aparcar en paral·lel, a un mínim de mig metre de la vorada.

B) Si la vorera fa més de sis metres, s’hi pot aparcar en semibateria i en paral·lel sempre que quedi un espai de pas de com a mínim tres metres.

L’aparcament està permès sempre que no estigui prohibit expressament, i sempre que no es dificulti l’accés a sortides de pàrquings, papereres ni contenidors. També s’ha de mantenir una distància de com a mínim dos metres dels passos de vianants i de les parades d’autobús.

Ara bé, no podràs aparcar la teva moto en aquest cas:

Si la vorera fa menys de tres metres.

Tot plegat, quan Barcelona és la ciutat de tot l’Estat que té més motos circulant. De fet, en té més que Madrid i València juntes. A la demarcació barcelonina hi havia a finals del 2020 fins a 510.650 motos. A més, les motoristes dones suposen el 25% del total de conductors, una xifra baixa, però que gairebé dobla la mitjana estatal, situada en el 15%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa