Les motos són un dels vehicles més utilitzats a Barcelona. Així ho demostra un estudi recent, que conclou que la capital catalana té tantes motos com les de Madrid i València sumades. Aquesta investigació realitzada per la plataforma Estamos Seguros -que pertany a la Unió Espanyola d’Entitats Asseguradores i Reasseguradores (Unespa)- ha determinat que a la demarcació barcelonina hi havia a finals del 2020 fins a 510.650 motos, una xifra que dobla pràcticament les dades registrades tant a la capital espanyola i com en altres poblacions importants de la geografia tant espanyola com catalana.

Les comarques barcelonines també destaquen en un altre element respecte a les dades registrades arreu de l’estat espanyol: la presència de dones motoristes. Segons aquest estudi, les motoristes suposen el 25% del total de conductors, una xifra baixa, però que gairebé dobla la mitjana estatal, situada en el 15%.

Bon clima i gran entorn urbà

La gran presència de motos a la capital catalana estaria provocada -segons les conclusions d’aquesta investigació- pel seu bon clima i perquè la ciutat compta amb un gran nucli urbà que afavoreix el desplaçament en vehicles de dues rodes, que acaben convertint-se en un mecanisme eficaç per evitar els habituals problemes d’aparcament o de trànsit.

En l’última dècada, el nombre de motos registrades a l’estat espanyol s’ha gairebé doblat fins a situant-se en els prop de 3,4 milions de vehicles. Barcelona lidera el rànquing de la ciutat amb més motos, seguida de Madrid (318.533) i València (192.414).

Balanç negre per als motoristes

Els motoristes són la baula més feble en la xarxa viària de la ciutat. Des de principis d’any, onze persones han mort a causa d’accidents de trànsit a la capital catalana, de les quals només una no era motorista. L’últim sinistre va tenir lloc la matinada del passat 16 de juny a la ronda de Dalt i la víctima va ser un home de 42 anys que hauria perdut el control del seu vehicle per causes que encara no han transcendit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa