Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
8 de cada 10 motos incompleixen l’ordenança d’aparcament a Barcelona
  • CA

Barcelona disposa de 77.899 espais on aparcar motos, però encara queden unes 5.000 places que ara es troben a les voreres i que l’Ajuntament vol fer baixar per alliberar el pas de vianants. Sumant les places de motos en calçada i a les voreres, més del 40% dels espais destinats a l’estacionament de vehicles a la ciutat ho són per aquests vehicles de motor, incloent-hi també les de càrrega i descàrrega. Una zona d’estacionament per a motos que ha crescut a Barcelona un 30% des del 2015, segons dades del consisori.

Aparcament insuficient o incivisme?

Però no són suficients. O almenys així es desprèn d’un estudi de Catalunya Camina i Eixample Respira, que assenyala que el 84 % de les motocicletes aparcades a la vorera incompleixen l’ordenança. Així ho ha explicat l’entitat en una entrevista al Bàsics de Betevé, en què concreta que 90.000 motos aparquen cada dia incorrectament a la ciutat, la majoria a sobre de la vorera. Segons els seus càlculs, les motos en mal lloc ocupen un espai de 260.000 metres quadrats a la ciutat.

Els carrers amb més motos a la vorera

Diputació, Balmes, la Gran Via, Torrent de l’Olla, Las Navas de Tolosa o Pujades són alguns dels carrers estudiats per les dues entitats. Curiosament, només el 3% de les motos aparcades a la calçada incomplien la normativa. “L’ordenança es desconeix, però el desconeixement no eximeix de complir la norma i l’Administració no la fa complir”, assegurava aquest dimarts l’Oier Martínez, membre d’Eixample Respira i impulsor de l’anàlisi, al ‘bàsics’.

Vehicles de Motosharing a Barcelona / Jordi Play
Vehicles de Motosharing a Barcelona / Jordi Play

No són denunciades

Però si tothom incompleix l’ordenança, això es tradueix en una pluja de multes diàries per part de la Guàrdia Urbana? Doncs no: el 2021 es van sancionar 14.600 motos mal aparcades, una xifra que representa tan sols un 0,01 % de les motos incomplidores comptabilitzades a l’estudi. I és que posar 90.000 multes al dia seria inviable. “Les poques motos que veiem que retiren les grues sovint són de companyies de motos compartides“, diuen des de l’entitat Barcelona Camina, que lamenten les dificultats que provoquen als vianants les motos mal aparcades.

La meitat dels motoristes veuen Barcelona una ciutat perillosa

La rotonda de la plaça d’Espanya és el punt de Barcelona que els motoristes consideren més perillós, segons un estudi del RACC. A més, la meitat dels motoristes considera perillós circular per la ciutat. De fet, segons les últimes xifres disponibles a Barcelona, els motoristes estan implicats en el 36% dels accidents a Barcelona tot i que només realitzen el 6% dels desplaçaments. I encara una altra dada rellevant de l’estudi del club automobilístic és que el 53% dels motoristes creuen que els girs en encreuaments amb carrils bici de doble sentit són insegurs i també troben que ho són per a ciclistes i patinets.

Més notícies
En dos anys Barcelona té un 12% més de places de motos en calçada / Jordi Play
En dos anys Barcelona té un 12% més de places de motos en calçada
Notícia: En dos anys Barcelona té un 12% més de places de motos en calçada
Comparteix
La ciutat disposa de 77.899 espais on aparcar aquest vehicle, amb l'objectiu d'alliberar les voreres pels vianants

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 22, 2022 | 10:15
    Ricard juny 22, 2022 | 10:15
    Els conductors que se saben la normativa d'aparcament de motos és molt menys del 20%. Per tant l'aparcament ben fet és molt menor del 20%. I és que les motos mal aparcades tenen moltes menys multes que els cotxes...
  2. Icona del comentari de: Angelblau a juny 22, 2022 | 10:16
    Angelblau juny 22, 2022 | 10:16
    I de les bicicletes ?? a la Vila de Gràcia ( en sóc veí ) es escandalós les bicis mal aparcades inclòs en voreres estretes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa