Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
En dos anys Barcelona té un 12% més de places de motos en calçada

Un creixement del 12% de places de motos en calçada en dos anys. Aquest és el balanç de l’Ajuntament de Barcelona, que té per objectiu ampliar el parc públic d’aparcaments per aquests vehicles a la ciutat, amb la voluntat de buida les voreres de tots els obstacles possibles, per facilitar la circulació dels vianants. En total, la capital compta en aquests moments amb 77.899 espais, repartits per tots els barris.

El consistori segueix les línies mestres traçades pel Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024, que contempla mesures per potenciar els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta. “En aquest període també s’han reduït 228 places d’aparcament per a motos que estaven senyalitzades a sobre les voreres”, indica el consistori. “A dia d’avui encara en resten 4.744, que el govern municipal vol continuar baixant a calçada de manera progressiva”, afegeixen.

“La vorera ha de ser un espai segur i amable, que ofereixi unes condicions adequades a les persones que es desplacen a peu i, especialment, a aquelles que tenen mobilitat reduïda o que s’han de moure amb cotxet per nadons”, ha assegurat Laia Bonet, tercera tinenta d’alcaldia.

Sumant les places de motos en calçada i a les voreres, que són 4.744, més del 40% dels espais destinats a l’estacionament de vehicles a la ciutat ho són per aquests vehicles de motor, incloent-hi també les de càrrega i descàrrega. Des de l’any 2014, últim any abans de les eleccions municipals de 2015, quan Ada Colau va assumir l’alcaldia de la ciutat, el nombre de places no ha parat d’augmentar. En concret, han crescut un 30% els pàrquings habilitats per a motos en calçada.

Només es pot aparcar a la vorera si fa més de tres metres

L’Ordenança de Vehicles i Vianants només permet l’estacionament de motos a la vorera quan fa entre tres i sis metres d’amplada. La norma especifica que només es pot aparcar en paral·lel i a una distància de dos metres dels passos de vianants. Si la vorera fa més de sis metres es pot aparcar en semibateria, sempre que es deixin més de tres metres lliures de pas per als vianants.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: BCN TERRORITORI DE LES MOTOS ASSASSINES DE FUM a novembre 28, 2021 | 09:56
    BCN TERRORITORI DE LES MOTOS ASSASSINES DE FUM novembre 28, 2021 | 09:56
    Al carrer Gran de Gracia les motos tenen un 85% de mes de voreres, gracies colau. VOLEM CARRILS PER VIANANTS, PROU ASSASSINATS PEL FUM DE LES MOTOS PER LES VORERES. COLAU ASSASSINA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa