Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Victòria veïnal en un bloc del Raval comprat per un fons d’inversió

Un grup de veïns i activistes ha aconseguit blindar quatre lloguers assequibles en una finca del Raval que va comprar fa tres anys el fons d’inversió israelià Ofer Lior. La firma volia buidar tot el bloc de pisos, situat al carrer Espalter número 6, per reformar-lo i comercialitzar-lo a preu de mercat. Un pacte firmat aquest dijous entre l’Ajuntament de Barcelona i la propietat farà possible la permanència dels residents a 4 dels pisos.

El col·lectiu Raval Rebel ha anunciat aquest vespre en un comunicat que 3 famílies molt vulnerables que hi vivien a precari “signaran els pròxims mesos contractes de 7 anys a preu social, amb els quals s’evitarà la seva expulsió del barri” a causa de l’encariment dels habitatges. Dues de les llars tenen menors a càrrec. A més, l’última llogatera de renda antiga que quedava al bloc, víctima de mobbing reiterat, també podrà quedar-se a casa seva.

A canvi, la propietat recuperarà tres pisos ocupats pels activistes des de fa dos anys, en protesta per la gentrificació del Raval. La lluita per aquest edifici la secundaven diversos col·lectius del districte: Raval Rebel, el Sindicat d’Habitatge del Raval, El Lokal, Resistim al Gòtic, Acció Raval i Guerrilla Raval, entre altres. El teixit associatiu ha exigit des de 2018 la mediació del consistori en aquest conflicte, mentre se succeïen judicis perduts i intents de desallotjament. El govern municipal hauria negociat dos cops sense èxit amb el fons inversor però finalment a la tercera ha arribat el pacte.

Més notícies

Veïns del Raval contraris a un desnonament acusen l’Ajuntament de mentir

Notícia: Veïns del Raval contraris a un desnonament acusen l’Ajuntament de mentir
Comparteix
"Les negociacions de les nostre vides, se les estan passant pel forro", diu la portaveu de la comunitat

L’Ajuntament estudia portar a tribunals el desnonament d’una dona i el seu fill al Raval

Notícia: L’Ajuntament estudia portar a tribunals el desnonament d’una dona i el seu fill al Raval
Comparteix
Gala Pin critica que el fons israelià propietari s'ha negat a oferir un lloguer social a la família i ja ha comprat diversos blocs al Raval per revendre'ls més cars o augmentar-ne els lloguers
Veïns concentrats davant de l'edifici. | S. B.

Una concentració veïnal atura el desnonament d’una mare i el seu fill

Notícia: Una concentració veïnal atura el desnonament d’una mare i el seu fill
Comparteix
Havia estat convocada per la plataforma Raval Rebel
Ocupen un nou edifici de l'antiga Escola Massana / Cedida

Ocupen un edifici de l’antiga Escola Massana per dedicar-lo a l’emergència social

Notícia: Ocupen un edifici de l’antiga Escola Massana per dedicar-lo a l’emergència social
Comparteix
Aquesta finca és el segon espai municipal ocupat al mateix recinte des que el centre de formació en arts va tancar el 2017

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa