Victòria veïnal en un bloc del Raval comprat per un fons d’inversió

Tres famílies vulnerables signaran lloguers socials i l'última inquilina de renda antiga de la finca podrà seguir-hi vivint

Un grup de veïns i activistes ha aconseguit blindar quatre lloguers assequibles en una finca del Raval que va comprar fa tres anys el fons d’inversió israelià Ofer Lior. La firma volia buidar tot el bloc de pisos, situat al carrer Espalter número 6, per reformar-lo i comercialitzar-lo a preu de mercat. Un pacte firmat aquest dijous entre l’Ajuntament de Barcelona i la propietat farà possible la permanència dels residents a 4 dels pisos.

El col·lectiu Raval Rebel ha anunciat aquest vespre en un comunicat que 3 famílies molt vulnerables que hi vivien a precari “signaran els pròxims mesos contractes de 7 anys a preu social, amb els quals s’evitarà la seva expulsió del barri” a causa de l’encariment dels habitatges. Dues de les llars tenen menors a càrrec. A més, l’última llogatera de renda antiga que quedava al bloc, víctima de mobbing reiterat, també podrà quedar-se a casa seva.

A canvi, la propietat recuperarà tres pisos ocupats pels activistes des de fa dos anys, en protesta per la gentrificació del Raval. La lluita per aquest edifici la secundaven diversos col·lectius del districte: Raval Rebel, el Sindicat d’Habitatge del Raval, El Lokal, Resistim al Gòtic, Acció Raval i Guerrilla Raval, entre altres. El teixit associatiu ha exigit des de 2018 la mediació del consistori en aquest conflicte, mentre se succeïen judicis perduts i intents de desallotjament. El govern municipal hauria negociat dos cops sense èxit amb el fons inversor però finalment a la tercera ha arribat el pacte.

Més informació

Nou comentari