Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una concentració veïnal atura el desnonament d’una mare i el seu fill
  • CA

Veïns del Raval han aturat el desnonament de la Mariam i el seu fill menor d’edat. La plataforma Raval Rebel havia convocat una concentració a partir de les 9:40 hores per evitar l’execució de l’ordre judicial. A l’edifici, situat al carrer Espalter número sis, hi viu la Mariam i quatre famílies més. La dona té més d’un 50% de discapacitat i no disposa de “cap tipus d’alternativa habitacional”, segons Raval Rebel. Després d’aturar el desnonament els veïns ho han celebrat i han cridat “sí se puede”. 

La plataforma exigeix que es compleixi la llei 24/2015, que obliga les empreses propietàries de les finques a oferir una solució habitacional a les persones desnonades per manca de pagament. Raval Rebel apunta que el fons Ofer Lior és el propietari de l’edifici. La plataforma ataca el fons i denuncia que han mirat d’intimidar els veïns, fins i tot mitjançant un intent de desnonament il·legal. Segons Raval Rebel, Ofer Lior hauria contractat uns “matons” per expulsar uns estudiants que ocupen un pis de la finca.

Els veïns s’han concentrat davant de l’edifici a partir de les 9:30 hores.

Raval Rebel també es queixa que la propietat no ha volgut negociar amb els veïns per buscar una alternativa. La lluita de les famílies ve de lluny, ja que segons Raval Rebel porten un any “defensant” el seu habitatge. 

Què exigeixen?

La plataforma convocant reclama que el departament de Justícia doni ordres perquè s’apliqui la llei 24/2015 i que l’Ajuntament de Barcelona posi en marxa els “mecanismes sancionadors” contra Ofer Lior. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa