Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Veïns censuren el nou pla municipal a Gràcia per posar “en risc” un arbre i destruir un taller històric
  • CA

Els veïns de la plataforma Protegim l’Interior d’Illa van aconseguir guanyar la primera partida contra el govern d’Ada Colau quan l’any passat es va intentar aprovar, in extremis, el pla d’habitatge públic a Gràcia. Barcelona en Comú no se’n va sortir. Aquesta vegada, però, el resultat ha estat a la inversa. El govern municipal ha seguit treballant sense comptar del tot amb la veu dels veïns indignats i ha dissenyat una proposta que ha acabat seduint Esquerra Republicana. Així, l’Ajuntament podrà tirar endavant el projecte de nous habitatges assequibles que desitjava. El problema, però, segons ha denunciat ràpidament la plataforma veïnal, és que no s’ha resolt cap de les grans reivindicacions que havien fet –i que havien aconseguit aturar el projecte durant un temps– al voltant d’aquesta iniciativa.

En un comunicat difòs aquest vespre, l’agrupació defensa que la construcció d’un nou bloc de 9 habitatges al carrer de l’Àngel “segueix posant en risc l’arbre”. Fa referència a un plataner centenari ubicat a l’interior d’illa dels carrers Astúries, travessia de Sant Antoni i Montseny. Des de Protegim l’Interior d’Illa asseguren que el que s’han trobat a la reunió amb el districte de Gràcia aquest vespre apunta que “s’en tallarà mitja copa i la meitat de les arrels” i que no s’ha presentat encara “cap estudi biològic que garanteixi la seva supervivència”, com venien reclamant.

També han quedat insatisfets amb la solució per la finca amb història que va pertànyer a la família Vallmitjana. Aquí la manera de presentar el desenllaç de l’edifici és ben diferent, entre les versions municipals i dels veïns. El comunicat oficial de l’Ajuntament ressaltava que es mantindria la façana i el taller que dona al carrer d’Astúries. A més, es preveu destinar una part del primer pis del taller Vallmitjana com a equipament de taller cultural. Ara bé, el que veu la comunitat veïnal en aquesta proposta és que es planteja “l’enderrocament pràcticament total de l’edifici, eliminant íntegrament el taller menestral”, el que suposa “l’última joia del passat industrial de Gràcia”.

Entre altres queixes, la plataforma insisteix en què s’han assabentat del format final del pla per la premsa, abans d’assistir a la reunió, i que no s’ha comptat amb ells per cap decisió. També protesta perquè el cost econòmic de l’edifici del carrer de l’Àngel és “absolutament desorbitat”, segons consideren. Segons asseguren, el preu seria de 5 milions i preveu habitatges d’entre 30 i 60 metres quadrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa