Un casal popular jove, amenaçat de nou d’un desallotjament

Una sentència ordena desnonar el Lina Òdena i la recuperació del local per a la propietat

El casal popular jove de Lina Òdena torna a estar contra les cordes. La propietat del local que ocupen els joves des del 31 de desembre del 2019, Escar Puig S. L., no ha tirat la tovallola i ha mantingut la via judicial per recuperar la seva propietat. El jutjat de primera instància número 25 de Barcelona ha estimat parcialment una demanda d’Escar Puig S. L. i ha sentenciat que els joves han d’abandonar el local, ubicat al número 132 del carrer Mallorca, al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample (Eixample).

Els ocupants s’enfronten, doncs, a una altra amenaça de desnonament. La via judicial, fins ara, ha afavorit el casal popular, ja que el jutjat d’instrucció número 3 de Barcelona va absoldre dos joves denunciats per la propietat per usurpació, per la qual reclamava una multa de 1.800 euros per a cadascú i la recuperació del local.

Aquesta sentència, datada del 3 de març, admet apel·lacions. Un recurs permetria als joves guanyar temps, tot i que quedarien en mans del jutjat, ja que hauria de decidir si ordena l’execució judicial i, per tant, el desallotjament, o si l’atura. En cas de no apel·lar, expliquen fonts del casal, començarà a córrer el termini legal abans que se’ls faci fora.

El nom del casal fa referència a Lina Òdena, una militant comunista que es va suïcidar quan es va veure rodejada per l’exèrcit feixista al setembre de 1936, els primers mesos de la Guerra Civil. Els joves del local han repartit aliments durant la pandèmia per als veïns vulnerables.

Més informació

Nou comentari