Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Absolen dos joves acusats per okupar un local i convertir-lo en casal
  • CA

Victòria, almenys provisional, per al casal popular Lina Òdena. Es tracta d’un local okupat des del 31 de desembre de l’any passat per part de joves que hi organitzen activitats per al barri i que, a més, han repartit aliments als més necessitats durant la pandèmia. Per l’okupació del casal, situat al número 132 del carrer Mallorca, al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample (Eixample), dos joves estaven acusats per l’empresa propietària d’un delicte d’usurpació. Un jutge del jutjat d’instrucció número 3 de Barcelona, però, ha absolt els dos joves, segons la sentència, a què ha tingut accés el TOT Barcelona.

La propietat del local, Esgar Puig SL, els acusava d’usurpació i reclamava 1.800 euros de multa a cadascú i la recuperació del local. La fiscalia, en canvi, demanava l’absolució d’un d’ells i una multa de 900 euros per a l’altre. Abans de la celebració del judici, que va ser el 30 de juny, els membres del casal van intentar negociar amb la propietat alternatives com ara un lloguer simbòlic.

Tots dos van ser identificats pels Mossos d’Esquadra el 31 de desembre, el dia que es va okupar el local. Uns mesos abans, al maig, va néixer el casal popular Lina Òdena, que es va instal·lar a un altre local okupat que, segons els membres de l’entitat, era del BBVA, i del qual van ser desallotjats. Un dels joves identificats el 31 de desembre i acusat durant el judici va ser identificat d’entre les persones que es van concentrar a l’exterior. Segons consta a la sentència, el jove es va presentar com a representant dels manifestants. L’altre jove estava a l’interior del local i va sortir-ne per dirigir-se als Mossos.

Amb tot, i davant les acusacions de la fiscalia i de la propietat, el jutge els ha absolt. “No consta acreditat que els denunciats (…) siguin els instigadors de l’ocupació ni que haguessin ocupat l’habitatge amb vocació de permanència”, conclou el magistrat. Així, considera injustificada la petició de penes de l’acusació fiscal i particular.

“La Lina es queda al barri!”

El casal ha celebrat la notícia a través de Twitter, des d’on ha agraït el suport de les entitats del barri. El local acull organitzacions de l’esquerra independentista com Arran i la CUP, així com el Sindicat d’Habitatge del barri. El seu nom ret homenatge a Lina Òdena, una militant comunista que es va suïcidar quan es va veure rodejada per l’exèrcit feixista al setembre de 1936, els primers mesos de la Guerra Civil.

Més notícies
Entrada al casal Lina Òdena, ubicat en un local okupat / Casal popular Lina Òdena
Judici per desallotjar un casal okupat des d’on s’han repartit aliments durant la pandèmia
Notícia: Judici per desallotjar un casal okupat des d’on s’han repartit aliments durant la pandèmia
Comparteix
Els joves de Lina Òdena es veuran les cares amb la propietat, que els vol fer fora, el 30 de juny
Rafa Martínez, president de Veí a Veí, al rebost de l'ONG / Adrià Lizanda
Ofegats després de bolcar-se en la solidaritat veïnal
Notícia: Ofegats després de bolcar-se en la solidaritat veïnal
Comparteix
El sobreesforç de xarxes de suport, associacions i entitats passa factura: algunes d'elles es queden sense diners

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa