Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau insta la Sareb a oferir lloguer a 255 famílies en risc d’expulsió

El govern d’Ada Colau ha instat la Sareb (el conegut com a banc dolent) a oferir lloguer social a unes 255 llars contra les qui té iniciats procediments de desnonament a Barcelona. Totes són famílies que es troben en seguiment dels serveis socials per patir una vulnerabilitat acreditada, segons ha assenyalat l’Ajuntament en un comunicat aquest dilluns, després que la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, s’hagi reunit amb responsables de l’entitat finançera participada per l’Estat.

L’Ajuntament ha reclamat que la Sareb ofereixi lloguer social a les famílies en procés d’expulsió “tal com marca la llei catalana”, indica en el comunicat. El consistori ha explicat que la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, s’ha reunit amb la direcció de la secció d’Habitatge Assequible i Social de la Sareb, per abordar la situació dels 824 habitatges que té l’entitat a Barcelona.

Martín ha demanat que aquests habitatges passin a ser de gestió pública, una vegada que l’operador està controlat majoritàriament per l’Estat, que posseeix el 50,14% de les seves participacions. “Té més sentit que mai que aquests habitatges passin a ser de gestió pública. Per això hem demanat que els 800 que hi ha a la ciutat els puguem gestionar des de l’ajuntament per poder-los afegir al parc d’habitatge públic”, ha defensat Martín.

L’Ajuntament ja va tancar un conveni amb la Sareb el 2015 pel qual l’entitat va cedir gairebé 200 domicilis al consistori. Tots els 255 casos de desnonaments de famílies que viuen a pisos de la Sareb estan en seguiment a través dels serveis socials de l’Ajuntament.

154 habitatges buits

El consistori ha afegit que la Sareb té 154 domicilis buits a la ciutat, segons el registre de la Generalitat. Davant d’aquesta situació, Martín ha reclamat que se certifiqui si efectivament estan desocupades a dia d’avui i que passin “immediatament” a ser de gestió pública per a poder-les afegir a la borsa d’habitatge públic disponible.

“La Sareb, com a gran tenidor, ha de complir amb la llei d’emergència habitacional i regularitzar, com més aviat millor, aquestes situacions i oferir contractes de lloguer social a aquestes famílies”, ha manifestat Martín. L’Ajuntament té 23 expedients sancionadors oberts a la Sareb i 69 en diligències prèvies, la majoria per mantenir la vivenda buida o ocupada i en mal estat, i ha liquidat 318.000 euros en sancions.

“No té sentit estar ajudant persones vulnerables que a sobre estan amenaçades de perdre el seu habitatge perquè no se’ls està oferint el lloguer social”, ha considerat Martín. La regidora ha afirmat que el centenar de pisos buits de la Sareb “no acabaran amb l’emergència habitacional, però la correcta gestió de tot el seu patrimoni – només a Barcelona disposa de 800 pisos – afecta a més d’un miler de famílies en situació de vulnerabilitat protegides legalment que tenen dret a un lloguer social”.

Esceptisime d’ERC

ERC s’ha mostrat escèptica amb l’exigència del govern de comuns i socialistes a la Sareb perquè cedeixi habitatges i garanteixi lloguer assequible a famílies en procés de llançament. La regidora republicana Eva Baró ha recordat que els integrants del govern de Barcelona són els mateixos que dirigeixen l’Estat per recalcar que tenen responsabilitat sobre la Sareb.

“Es ridícul que el govern municipal es limiti a “exigir” això, com si no anés amb ells”, ha retret Baró en un comentari a Twitter. “El que han de fer és decidir-ho: els mateixos que governen Barcelona governen Madrid i governen la Sareb”, ha subratllat la regidora.

Més notícies
Pintades a l'església de Sant Andreu de Palomar contra Càritas, que vol desnonar una parella en situació de vulnerabilitat d'un pis social de l'entitat
Notícia: Compte enrere per un controvertit desnonament de Càritas a Sant Andreu
Comparteix

Compte enrere per un controvertit desnonament de Càritas a Sant Andreu

L’entitat es justifica i al·lega que els vol expulsar perquè han incomplert el pactat de forma reiterada
Notícia: Compte enrere per un controvertit desnonament de Càritas a Sant Andreu - Mobile
Prova pilot de 2019 de la Guàrdia Urbana on es van fer servir càmeres per enregistrar actuacions policials / ACN
Notícia: La Guàrdia Urbana portarà càmeres a l’uniforme
Comparteix

La Guàrdia Urbana portarà càmeres a l’uniforme

La policia explica que les utilitzarà en desordres públics i per seguretat com a exercici de "transparència"
Notícia: La Guàrdia Urbana portarà càmeres a l’uniforme - Mobile
Joves al Passeig de Gràcia de Barcelona / Foto: Jordi Play
Notícia: Cop contra la modificació urbanística del Pla General Metropolità de Gràcia
Comparteix

Cop contra la modificació urbanística del Pla General Metropolità de Gràcia

El sector immobiliari interposa un recurs contenciós administratiu en detectar-hi una “limitació al dret de propietat”
Notícia: Cop contra la modificació urbanística del Pla General Metropolità de Gràcia - Mobile
Concentració contra la reobertura al trànsit a la zona ocupada per la llosa de Sant Antoni / Cedida
Notícia: Protesta en contra de substituir la llosa de Sant Antoni per trànsit
Comparteix

Protesta en contra de substituir la llosa de Sant Antoni per trànsit

Plataformes veïnals s'oposen a la pretensió de reobrir el tram a la circulació de vehicles
Notícia: Protesta en contra de substituir la llosa de Sant Antoni per trànsit - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a maig 09, 2022 | 22:45
    Vendetta maig 09, 2022 | 22:45
    Pisos ke aniran a para a familiars dels nens de la colau, es diu arraigamiento familiar kins collons

Nou comentari

Comparteix