Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els pisos turístics de l’Eixample ja són a internet amb preus desorbitats

Si tens més de 350 euros ja pots llogar algun dels polèmics pisos turístics del carrer de Tarragona. La immobiliària Arrivo Apartaments ja els ha posat a pàgines com Booking, que els ofereix a preus desorbitats. El portal lloga aquests habitatges per valors superiors als 300 euros la nit, tot i que, segons les dates marcades, poden arribar a fregar els 600 euros. Segons llegim a la descripció, el pis està totalment equipat, amb internet, aire condicionat, articles de dutxa i cafetera.

Pisos turístics carrer de tarragona
Els preus que apareixen a Booking

Mentrestant, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat que els equips jurídics del consistori treballen a contrarellotge per analitzar “totes les escletxes” i saber si la immobiliària compleix amb la legalitat. Sanz també ha demanat un esforç a les altres administracions. En especial, a la Generalitat de Catalunya, a qui ha demanat “que faci tots els canvis legislatius necessaris” perquè el consistori pugui revocar llicències com aquestes.

Crítiques de Junts i ERC

L’oposició ha criticat amb força la situació que s’està produint en aquest bloc de pisos del carrer de Tarragona. Sobretot, Junts i ERC, que asseguren que el desgavell dels pisos turístics és culpa de la “mala gestió” d’aquest últim mandat. Ernest Maragall creu que tot plegat és un “indicador absolut de mal govern durant vuit anys” i ha acusat Ada Colau i Jaume Collboni de “dimitir” de Barcelona. D’altra banda, Xavier Trias, a qui els Comuns critiquen que permetés una “barra lliure” de pisos turístics durant el seu mandat, ha assenyalat que Janet Sanz “ha badat” amb aquesta situació. L’exalcalde també ha demanat unir forces entre partit per consensuar normatives que perdurin “d’aquí a 10 o 15 anys”.

La immobiliària Gallardo ha trobat una escletxa legal que li ha permès guanyar la partida a l’Ajuntament i llogar aquests apartaments, tot i que la normativa municipal no ho permet. L’empresa s’acull a la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dictada l’any 2019, que va anul·lar la prohibició de noves llicències. Just abans que es presentés cap recurs a la decisió, la immobiliària va aprofitar el buit legal per demanar les llicències i la justícia, a l’estiu, li va donar la raó. RAC1 va explicar aquest dijous que, en total, ja hi ha uns 30 pisos buits i s’arribarà als 120 pròximament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cal dir-ho a abril 28, 2023 | 11:08
    Cal dir-ho abril 28, 2023 | 11:08
    Aquests 120 pisos ara per a "turistes", segons un jutge espanyol, foren construïts als anys 70 amb protecció "oficial". Al miserable estat espanyol la protecció "oficial d'habitatges caduca (?!) de forma que ara com més temps passa menys n'hi ha. Cal derogar aquesta mena de lleis tan perjudicials i tramposes; aquest edifici de 112 habitatges del número 84 - 90 del carrer Tarragona del municipi de Barcelona és ara "turístic" gràcies a un jutge que ha anteposat els guanys d'especuladors per damunt del sentit comú, del sentit cívic i de l'article 47 de la constitució espanyola; per acabar-ho d'adobar, la propietària d'aquest edifici és Gallardo l'actual dona (Una "senyora" que l'any 2017 es vantava d'haver fet trampes i d'haver votat diverses vegades en unes votacions) de Manuel Valls, la qual especula i fa "negocis" amb el dret a l'habitatge mitjançant la "immobiliària Gallardo", una empresa presidida durant 50 anys per un tinent d'alcalde de l'etapa Porcioles del miserable franquisme. Aquests 112 habitatges haurien de tornar a ésser de protecció oficial, per això varen rebre ajudes públiques els "promotors" (els Gallardo) al voltant de l'any 1972. Això és una mostra del que ha estat, i encara és, el fal·laç "prucés" de la "transició78 de la dictadura a la democràcia". Ara per dignitat : Independència.
  2. Icona del comentari de: Pol a abril 28, 2023 | 11:19
    Pol abril 28, 2023 | 11:19
    Els propietaris, Gallardo, i el jutge han aprofitat un forat legal per a inscriure els 112 pisos del 84-90 del carrer de Tarragona (Barcelona) com a habitatges d'ús turístic un edifici acabat l'any 1972 que va rebre ajuts públics per a ésser de "protecció oficial" amb caducitat... Han començat a fer fora els veïns en plena prohibició de noves llicències per a pisos "turístics". De moment ja tenen una trentena de pisos preparats per a rebre "turistes" i alhora ja han començat a expulsat els primers veïns... Si us plau podeu llegir l'article 47 de la sacro-constitució espanyola (per a despistats hi ha versió en català) : "Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics". [sic]
  3. Icona del comentari de: Anna a abril 28, 2023 | 13:14
    Anna abril 28, 2023 | 13:14
    És indignant com els jutges espanyols sempre troben "forats" legislatius per a afavorir els seus, les classes dominants espanyoles. Els mateixos que ara troben "forats" legislatius per a que un edifici que havia estat construït durant el franquisme amb ajuts oficials per a fer pisos de lloguer de protecció oficial, ara es dediqui sencer per a especular amb el nefast turisme, i doncs, perjudicar els llogaters actuals i alhora fer minvar el nombre d'habitatges de lloguer al municipi de Barcelona. Aquests mateixos jutges espanyols son els que no varen "saber" trobar cap "forat legislatiu" per a poder fer un referèndum d'autodeterminació "acordat" amb el govern de Madrid, això sí, varen trobar forats per a acusar persones de "sedició" i "rebel·lió", de trobar "forats" legislatius per a alliberar violadors abans d'hora... Mai trobareu una decisió judicial espanyola que cerqui "forats legislatius" a favor de col·lectius desafavorits o que beneficiïn molta de gent en detriment d'especuladors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa