Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’oposició culpa l’Ajuntament del desgavell dels pisos turístics de l’Eixample
  • CA

El bloc del carrer de Tarragona, 84 farà fora els veïns que se’ls acaba el contracte per habilitar nous pisos turístics. Tal com ha avançat RAC1 i El Periódico, la immobiliària Gallardo s’acull a la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dictada l’any 2019, que va anul·lar la prohibició de noves llicències. Just abans que es presentés cap recurs a la decisió, la immobiliària va aprofitar el buit legal per demanar les llicències i la justícia, a l’estiu, li va donar la raó. Segons l’emissora de ràdio, ja hi ha 30 pisos buits en aquest edifici de l’Eixample i s’arribarà als 120 pròximament. Tots ells es posaran al mercat per 200 euros la nit.

ERC i Junts, molt crítics

L’oposició culpa l’Ajuntament d’aquesta situació. Ernest Maragall ha assegurat que “algú no ha fet bé la seva feina i ara els ‘llops’ se n’aprofiten” i s’ha preguntat “si això pot tornar a passar a nous edificis”. D’altra banda, ha titllat la situació de “lamentable i incomprensible” i ha deixat clar que “fa mal al veïnat que quedarà a l’edifici, primer, però també a tots els que volem una Barcelona que no perdi l’essència”, ha piulat el republicà.

Junts per Catalunya ha sigut més explícit i ha fixat el pes de la seva crítica en l’alcaldessa Ada Colau. Pel regidor Jordi Martí, “el discurs d’Ada Colau i els seus socis no s’aguanta”. “Hi ha clarament un divorci entre el discurs triomfalista de protecció de la gent per evitar la gentrificació, i els resultats reals, i de la gentrificació que sí que s’està produint en aquests moments”, ha lamentat. Sobre el PEUAT ha manifestat que és una norma “mal feta” que ha permès “que hi hagi operadors que se n’aprofitin”.

Sanz demana fer un pas a la Generalitat

D’altra banda, la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, ha demanat a la Generalitat “que faci tots els canvis legislatius necessaris” perquè el consistori pugui revocar 120 llicències turístiques d’un bloc del carrer Tarragona. Sanz ha assegurat alhora que els serveis jurídics de l’Ajuntament estan analitzant “totes les escletxes” per saber si s’està complint amb la legalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa