Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Multa milionària a dos fons voltor per tenir pisos buits a Barcelona
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona multarà dos fons voltor per tenir pisos buits a Barcelona. Les sancions estan dirigides a societats que tenen els immobles al carrer Pau Claris 89-91 i a Aragó 402. Les empreses estan registrades amb el nom del carrer en què tenen els pisos, i la multa total serà de 2,8 milions d’euros, tal com ha avançat Ada Colau aquest matí. Fonts de l’Ajuntament detallen que la sanció serà de 2,4 milions d’euros per a la societat que té el bloc a Pau Claris i de 432.000 euros per a la d’Aragó. 

El consistori recorda que la Llei del dret a l’habitatge sobre habitatges buits preveu sancions a propietaris d’immobles que tenen pisos buits durant més de dos anys, un fet conegut com “desocupació permanent”. En el cas dels fons sancionats, tenen un total de 24 pisos buits des de fa més de dos anys. A Pau Claris els immobles porten buits des de fa 7 anys, i a Aragó des de fa 11 anys. 

La societat de Pau Claris 89-91 ha estat multada amb major contundència per la “gravetat” de la situació. Segons expliquen fonts municipals, és un edifici amb 17 pisos i més de 3.500 m2. L’agreujant, destaca l’Ajuntament, es produeix quan el consistori els ha ofert vies per ocupar-lo com ara incloure’l a la borsa de lloguer, ajuts per a la rehabilitació o la cessió de l’immoble. 

L’Ajuntament està tramitant 26 expedients per sancionar propietats que tenen pisos buits des de fa més de dos anys

Al carrer Aragó el fons manté set pisos buits. Com en el cas de Pau Claris, l’Ajuntament ressalta que ha contactat amb la propietat per incloure l’immoble a la borsa de lloguer i ajudes per poder rehabilitar els pisos. Aquest és el motiu que utilitza la propietat per justificar que estiguin buits, ja que sostenen que estan en mal estat i que no disposa de la cèdula d’habitabilitat. Això, subratlla l’Ajuntament, “no l’eximeix de responsabilitat”. A més, el consistori afegeix que la propietat comet una infracció per incomplir el deure de mantenir en bon estat l’immoble.

En paral·lel a aquests dos expedients, fonts municipals avancen que s’estan tramitant 26 més per casos similars. El procés, diuen des del consistori, dura entre cinc i sis mesos.

Més notícies
Ocupen una antiga llar d’avis de Vallvidrera per impedir que hi facin un hotel de luxe
Notícia: Ocupen una antiga llar d’avis de Vallvidrera per impedir que hi facin un hotel de luxe
Comparteix
El col·lectiu mobilitzat anuncia que fa dies que és a l'immoble i denuncia que la congregació religiosa que n'és propietària no va voler vendre-la per 2 milions per a un projecte social
Veïns concentrats davant del casal La Tecla. | D. C.
Desallotgen el casal popular ocupat La Tecla
Notícia: Desallotgen el casal popular ocupat La Tecla
Comparteix
L'espai, propietat del banc Santander, fa tres anys que acull actes populars
Activistes aturen l'enderroc del bloc Ca la Trava. | D. C.
Activistes convencen els obrers i tornen a aturar l’enderroc de Ca la Trava
Notícia: Activistes convencen els obrers i tornen a aturar l’enderroc de Ca la Trava
Comparteix
L'antiga casa okupa és propietat de la immobiliària La Llave de Oro
Agents antiavalots de la secció d'ARRO de Mossos davant Ca la Trava. / A. L.
Identificacions i cops de porra extensible contra els concentrats davant una antiga casa okupa
Notícia: Identificacions i cops de porra extensible contra els concentrats davant una antiga casa okupa
Comparteix
Els obrers han tornat a Ca la Trava amb dos membres de l'equip de seguretat de l'empresa després que s'aturessin els treballs fa uns dies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa