Desallotgen el casal popular ocupat La Tecla

L'espai, propietat del banc Santander, fa tres anys que acull actes populars

Els Mossos d’Esquadra han executat aquest matí el desallotjament del local ocupat del carrer Balmes número 386, més conegut com el casal popular La Tecla. L’espai, gestionat pel jovent del Putxet, acollia actes culturals i de debat.

L’immoble és propietat del banc Santander i fa prop de tres anys que està ocupat, explica un representant del grup que gestionava el casal. Tanmateix, com no vivien en el local sinó que acollien activitats alguns dies de la setmana, s’han trobat amb una entrada judicial per sorpresa aquest matí quan ja no podien fer res. “Només arribar, he vist els operaris canviant el pany”, explica la mateixa font. Per això, la concentració posterior d’una cinquantena de joves a la porta del local ha tingut poc efecte més enllà de debatre què faran a partir d’ara. 

L’advocat de l’entitat bancària ha explicat a aquest diari que la denúncia per ocupació del local havia avançat per la via judicial ordinària, però que “a més, s’havien sumat les queixes de l’Ajuntament i els veïns”. Fonts municipals expliquen que als consells de barri s’havien tractat diferents protestes veïnals per la presència del col·lectiu a l’espai ocupat, especialment per soroll.

De moment, la primera preocupació del col·lectiu de La Tecla és recuperar tot el material, el menjar, les begudes i els diners que tenen a dins del local mentre busquen quins són els plans de futur més pròxim. Des de la part propietària indiquen que s’avindran a permetre que recuperin totes les pertinences abans de tapiar els accessos. Els Mossos d’Esquadra, per la seva part, confirmen que s’ha executat l’ordre judicial sense cap inconvenient i s’ha fet entrega de les claus al banc Santander. 

Més informació

Nou comentari