Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activistes convencen els obrers i tornen a aturar l’enderroc de Ca la Trava
  • CA

Una vintena d’activistes del col·lectiu Ca la Trava Resisteix ha tornat a concentrar-se al davant de l’edifici del número 154 de la Travessera de Gràcia per aturar-ne les obres d’enderroc. Tal com va fer el dijous passat, el grup ha fet una crida a les xarxes socials per oposar-se a la feina dels operaris, que havien col·locat bastides i que començaven la seva jornada laboral. La concentració ha alertat una patrulla de la Guàrdia Urbana, que s’ha aturat al costat del bloc que fins a l’octubre era una casa okupa. Minuts més tard, han arribat dos vehicles més de Mossos d’Esquadra, que s’han limitat a identificar els treballadors. 

Precisament han estat els operaris qui, després de parlar amb els activistes, han empatitzat amb la causa i han deixat de treballar. De fet, durant els minuts d’espera abans de marxar, els treballadors de la construcció s’han unit al grup de protesta a petar la xerrada i fer una cigarreta. “Els obrers s’han fet col·legues nostres”, comentava un dels joves. “Solidaritat obrera”, deia un altre. “Ens han demanat si volíem denunciar”, explica un dels operaris, “i els hem dit que no”. 

En efecte, amb una salutació cordial i un somriure, els treballadors pujaven a la furgoneta i marxaven. Així, després de la protesta de la setmana passada -quan els activistes van llançar pots de pintura a la seu del districte-, s’ha tornat a bloquejar l’avenç d’unes obres que pretenen construir nous pisos sota la propietat de la immobiliària La Llave de Oro.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa