Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les llicències turístiques afecten ara els veïns d’un edifici del Poble-sec

Encara amb la polèmica del bloc de pisos del carrer de Tarragona al cap, aquest dilluns uns veïns del barri del Poble-sec han sortit per denunciar que hi ha cinc pisos de la plaça de Santa Madrona, 2 que tenen llicència turística, fet que afecta quatre famílies. Segons el Sindicat d’habitatge del Poble-sec, la propietat, una família amb més de 300 pisos en diferents municipis de l’àrea metropolitana, ja els havia advertit, a finals de març, que haurien de marxar aquest abril. En tot cas, tal com han explicat en una roda de premsa que recull l’ACN, els inquilins han aconseguit una pròrroga de sis mesos.

Tot i haver salvat el primer escull, des del Poble-sec es demana a l’Ajuntament que revoqui les llicències turístiques, tal com ha fet al carrer de Tarragona. De fet, els veïns afectats per aquestes llicències s’agafen a la manera en què ha actuat el consistori amb el cas dels pisos de Sants, on l’equip jurídic de l’Ajuntament ha trobat el buit legal que permet revocar de nou les llicències, tot i que la justícia havia donat la raó a la propietat.

Els veïns han explicat la seva situació en una roda de premsa | P.S, ACN

Una dotzena de pisos afectats

Des que va sortir el cas del carrer de Tarragona, han anat filtrant-se diferents casos que també han alçat la veu. L’edifici de la plaça Santa madrona és un dels que surt en una investigació de El Periódico, que també detalla que l’Ajuntament ha pogut comprovar dos casos més referents a un pis al carrer Muntaner 496 i a quatre habitatges al número 48 del carrer Ventalló. Aquests darrers dos casos tenen sentències que encara no són fermes.

El total, el diari xifra els pisos afectats per llicències turístiques en una dotzena arreu de la capital catalana, comptant els que reconeix l’Ajuntament i uns altres. Com a mínim cinc blocs turístics més van aconseguir esquivar la prohibició municipal i ara tenen via lliure per executar aquestes activitats si el consistori no aconsegueix trobar cap altre mecanisme legal que ho impedeixi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa