Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sis pisos turístics més escapen de la prohibició municipal

La situació del bloc del número 84 del carrer de Tarragona no és un cas aïllat. Almenys sis pisos turístics més han aconseguit esquivar la prohibició municipal i podran realitzar aquesta activitat si no hi ha contratemps d’última hora i si l’Ajuntament no aconsegueix trobar el mecanisme per revocar aquest permís.

Segons ha avançat El Periódico, en total hi ha set sentències que afecten una dotzena d’habitatges, de les quals l’executiu n’ha pogut comprovar la meitat. Pel que fa als habitatges validats, un d’aquests domicilis afectats és un pis al número 2 de la plaça Santa Madrona que té una sentència ferma i que ja ha estat introduït al cens d’allotjaments turístics.

Les altres dues comprovades, referents a un pis al carrer Muntaner 496 i a quatre habitatges al número 48 del carrer Ventalló, encara no són fermes. L’Ajuntament ha engegat el procediment d’inspecció del de la plaça Santa Madrona. Fonts municipals insisteixen que el consistori no comparteix aquestes decisions judicials de cap manera i que està buscant totes les escletxes legals possibles per evitar que aquests pisos es converteixin en habitatges d’ús turístic.

En aquest sentit, l’executiu reitera la demanda a la Generalitat perquè tiri endavant canvis legislatius urgents, però mentrestant està utilitzant la Llei de facilitació de l’activitat econòmica per revocar les llicències de 69 dels 120 pisos del carrer Tarragona, ja que no han activat l’ús turístic en els tres mesos que estableix la normativa perquè tenen un contracte de lloguer vigent. El consistori ha sumat ara vuit pisos més en els últims dies en aquest supòsit i ja són 77, però se n’estan estudiant més.

Expedient de disciplina urbanística obert

Es dona la circumstància que en aquesta mateixa finca s’ha realitzat recentment una inspecció arran d’una queixa per la col·locació d’aires condicionats, on s’ha comprovat que les obres s’ajusten al règim d’assabentat, però també s’ha detectat que en el marc de les obres s’ha substituït alguna de les fusteries i s’han col·locat noves unitats exteriors d’aire condicionat. Aquestes irregularitats han portat el consistori a obrir un expedient de disciplina urbanística perquè la propietat legalitzi la substitució d’aquestes fusteries així com la col·locació d’aquestes unitats exteriors a la coberta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa