L’Ajuntament amenaça els promotors dels pisos rusc amb una multa de 900.000 euros

Els obren un expedient per "presumpte infrahabitatge" i l'empresa Haibu 4.0 ho difon i acusa d'"incompetents" els responsables municipals

L’Ajuntament ha obert un expedient “per presumpte infrahabitatge” a Marc Olivé, que es presenta als mitjans de comunicació com a portaveu de l’empresa Haibu 4.0, la promotora dels pisos rusc que han generat polèmica durant l’últim any a Barcelona. 

En un requeriment enviat a Olivé, li adverteixen que, pel que han llegit als mitjans de comunicació, pot estar infringint diverses lleis relatives a l’urbanisme i l’habitatge i li exigeixen que en 10 dies doni les adreces exactes dels pisos que suposadament ja han construït. El requeriment està signat pel gerent d’Habitatge, Javier Burón, el 21 de febrer, però té segell del registre de sortida de l’Ajuntament del 7 de març.

El termini, per tant, no s’ha exhaurit. Però quan s’acabi, el dia 17, si no s’ha fet arribar a l’Ajuntament la informació exigida s’obrirà un procediment sancionador per una infracció molt greu de la llei d’habitatge, castigades amb multes d’entre 90.001 euros i 900.000.   

Mentre analitza amb els seus advocats què ha de fer, Haibu 4.0 ha difós aquest dijous el requeriment i ha qualificat d'”incompetents” els responsables municipals. “Prefereixen la confrontació en lloc de fer una reunió de dues hores”, conclouen. I afegeixen: “Després de riure una estona llarga, seguirem debatent amb els nostres advocats quins són els passos que hem de donar”.

Més informació

Nou comentari