Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Hotels i aparthotels fora del Raval per als veïns del bloc incendiat

Els llogaters del bloc d’habitatges socials del Raval que viuen sense llum continuen a l’espera de reallotjament, 13 dies després de l’incendi de la tarda de Cap d’Any que obliga ara a refer la instal·lació elèctrica malmesa de l’edifici, propietat de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest dimecres, però, personal del consistori ha ofert a veïns de l’immoble escollir entre places d’hotel o d’aparthotel per traslladar-se en els propers dies.

M’han preguntat si preferia un hotel o un aparthotel i m’han dit que, almenys en el meu cas, aniré a la Bonanova o a l’Eixample. Aquest divendres ens ho concretaran”, explica al TOT Barcelona un dels inquilins que continua a l’edifici a l’espera d’un trasllat que s’allargarà uns mesos. Al voltant d’una trentena dels 48 pisos de la finca continuen habitats. A la majoria hi són gent gran, que s’hi estan a les fosques i amb l’ascensor espatllat, alguns sense poder baixar al carrer.

L’Ajuntament calcula que les obres per reparar l’avaria del quadre elèctric poden arribar a durar almenys dos mesos. El mateix veí consultat comenta que els treballadors de l’Ajuntament van anar picant porta per porta aquest dimecres per concretar als residents on poden ser reubicats mentre els desperfectes s’arreglen.

El llogater afegeix que encara no sap ben bé quan podrà mudar-se. “Ens han dit que no ens moguem de casa aquest divendres perquè ja ens podran dir on anem”, afirma l’inquilí, que ha demanat passar els pròxims mesos en una plaça d’aparthotel. “Hi tens més llibertat, és més ample i és com si fos un pis. Marxarem allà amb pensió completa fins que acabin totes les reformes”, especifica.

Només set famílies en pensions

La majoria de veïns del bloc situat al carrer Nou de la Rambla va desestimar hostatjar-se en una pensió, com l’Ajuntament es comprometia a pagar-los des de la nit de Cap d’Any. A l’espera de conèixer el detall de l’àmplia operació per buidar el bloc, el regidor Jordi Rabassa va anunciar als inquilins aquests dimarts que els podrien oferir diferents opcions on afincar-se mentre la xarxa elèctrica es reconstrueix. Alhora, els va recordar que continuen tenint a disposició els albergs per no passar més nits en penombra fins que el trasllat es desencalli. En total, però, només set famílies han acceptat anar uns dies a una pensió, informa l’ACN.

Alguns veïns justifiquen que van preferir no moure’s de casa perquè no es pensaven que la reparació anés a trigar tant de temps; altres responen que temen que els ocupin l’habitatge si se’n van. Alguns domicilis del bloc estan ocupats. Els inquilins acusen els ocupes d’haver provocat l’incendi a l’intentar presumptament punxar la llum. A més, sostenen que en algun pis usurpat es mercadeja amb droga. Afegeixen que van alertar l’Ajuntament de l’ambient enrarit al bloc i van instar que hi intervingués per evitar mals majors abans que es produís el foc.

Arran de l’incendi, l’Ajuntament ha contractat seguretat privada que vigila l’entrada de l’immoble. Alguns veïns, però, volen saber com es protegiran els seus pisos mentre siguin fora. “Quina vigilància hi haurà? Nosaltres tancarem la porta, però hem de tenir la seguretat que, quan tornem a entrar a casa, no ens trobarem el pis ocupat”, preguen.

Més notícies
Una de les estacions de la línia L5 del metro / JORDI PLAY

Una llista de reproducció d’Spotify per a cada línia de Metro de Barcelona

Notícia: Una llista de reproducció d’Spotify per a cada línia de Metro de Barcelona
Comparteix
Cada línia de metro té la seva pròpia llista de reproducció, que té entre 40 i 50 temes amb un estil i uns instruments predominants
Notícia: Una llista de reproducció d’Spotify per a cada línia de Metro de Barcelona - Mobile
Imatge d'arxiu d'una nit amb toc de queda / Jordi Play

Campins admet que no hi ha evidències que el toc de queda freni els contagis

Notícia: Campins admet que no hi ha evidències que el toc de queda freni els contagis
Comparteix
Defensa que els tests d'antígens han de ser gratuïts per descongestionar les visites als CAP
Notícia: Campins admet que no hi ha evidències que el toc de queda freni els contagis - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa