Campins admet que no hi ha evidències que el toc de queda freni els contagis

La presidenta del Comitè Científic Assessor per la Covid, i també cap de medicina interna i epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha deixat clar en una entrevista a Catalunya Ràdio que si bé és cert que s’està “desaccelerant” el creixement de la variant òmicron, “no sabem encara quan arribarem al pic”. En aquest sentit, sí que ha explicat que les xifres demostren que la variant de la Covid és molt contagiosa pero més lleu, i de fet, només 3 dels 54 ingressats a l’UCI del seu hospital ho són per òmicron, són gairebé tots per Delta.

Preguntada per si creu convenient finalitzar el toc de queda el proper dia 21 de gener, com ha anunciat el Govern, Magda Campins ha explicat que no hi ha evidències que aquesta mesura serveixi realment per contenir l’expansió del virus: “Quines evidències tenim que ajudi a disminuir la transmissió? Dades científiques no en tenim… Per això crec que és una mesura més, perquè d’aforament per exemple sí que tenim evidències, però del toc de queda no. No crec que aixecant el toc de queda hi hagi massa canvis en la gestió de l’onada, ha conclòs Campins.

L’experta també s’ha referit als tests d’antígens i al col·lapse dels centres d’atenció primària, i ha fet una crida a intentar que els tests siguin gratuïts, “És absolutament necessari, ara amb l’òmicron però amb totes lees onades ho hauríem d’haver fet. Que les persones tinguin accés al test de forma gratuïta ajudaria molt a descongestionar l’atenció primària, encara que els test siguin imperfectes, se’ls pot fer un mateix, sobretot ara que es requereix presentar-ne un”, ha dit Campins.

En l’inici del curs escolar després de Nadal, la presidenta del Comitè Científic Assessor per la Covid, i també cap de medicina interna i epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron ja va alertar que és “una mica imprudent” retirar les quarantenes a infantil i primària si no s’arriba a cinc infants contagiats en una sola aula.

Comentaris

    JOSEP Gener 13, 2022 | 19:22
    Per què no es diu CLAR I CATALÀ , el PUTA TOC DE QUEDA ,a fet mes mal que be a Catalunya .No serbeix mes que perjudica la mal messa Economia Catalana .QUE Vejili molt mes si es fan servir be EL PASSAPORT COVID , Que vejilin si en ELS BARS , CAFETERIAS RENTAURANTS GIMNASOS . Ja persones sense EL SEU PASSAPORT COVID .Si entren les policias a lo millor es troben persones adintra persones sense MASCARETA A LA BARRA cuan a la barra este que tenir posada la Mascareta . Falta molta mes Vejilancia policial dintra de bars , restaurants , Gimnasos cosa no es fa DE Aquesta manera entren persones QUE NO PRESENTEN EL PASSAPORT COVID per que no el tenen

Nou comentari