Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Llogar un pis a Barcelona és 330 euros mensuals més car que fa cinc anys

Llogar un pis a Barcelona és 330 mensuals més car que fa cinc anys. Això vol dir que els barcelonins han de dedicar gairebé 4.000 euros anuals més que el 2014 a pagar casa seva. A principis d’aquell any els preus havien tocat fons per la crisi financera i llogar un pis a la capital catalana costava 667 euros al mes. El 2017, tres anys després, la xifra ja s’havia disparat fins als 843 euros, un rècord històric que fins i tot superava els màxims de la bombolla immobiliària. I des de llavors ha continuat pujant de manera imparable fins que al tercer trimestre del 2019 el lloguer mitjà va trencar la barrera dels 1.000 euros, un 49% més que cinc anys enrere.

Evolució del preu del lloguer a Barcelona (2007-2019)

 

Tot i que ha alentit el seu encariment, el lloguer sembla no tenir sostre malgrat que investigadors i experts del sector immobiliari fa dos anys que anuncien una caiguda imminent dels preus. Fins i tot Nou Barris, que sempre ha estat el districte més barat de la ciutat, va superar els 700 euros de mitjana fa només un mesos. Precisament és a la perifèria que encara hi ha més marge de creixement, segons els experts, ja que l’expulsió dels veïns de les zones més cèntriques tendeix a fer que la pujada dels preus s’estengui com una taca d’oli.

Per districtes, Ciutat Vella és el que ha registrat un increment percentual més elevat en els últims cinc anys, amb una pujada del 52%, mentre que Sarrià-Sant Gervasi és el que ha aconseguit contenir més els preus, amb un augment de només 37,5%, seguit de Sant Andreu amb un 38,3%. A la resta de districtes l’increment del lloguer oscil·la entre el 43% i el 48%, lleugerament per sota de la mitjana de la ciutat. Pel que fa al preu en si mateix, els dos districtes de la zona alta –Les Corts, amb un augment de 371 euros des del 2014, i Sarrià-Sant Gervasi, amb 363 euros– encapçalen la llista, amb l’Eixample seguint-los de molt a prop.

Evolució dels lloguers a Barcelona per districtes / Piktochart

 

Mapa interactiu per barris: el cas de Diagonal Mar

Una anàlisi més minuciosa obliga a posar el focus a Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou, un barri que des del 2014 ha patit una transformació urbanística important. Els preus dels lloguers s’han encarit un 62% –rècord absolut a Barcelona– i costen uns 540 euros més que fa cinc anys, ja que ara és difícil trobar res per sota dels 1.400 euros al mes en aquest barri. Vallvidrera també és un cas especial, ja que tot i tenir un mercat de lloguer força reduït –només es registren una vintena de contractes al mes–, els seus preus s’han disparat un 61,9%, un percentatge gairebé idèntic al de la Barceloneta, on els seus veïns han vist com els lloguers s’apujaven 330 euros al mes i ara els contractes es tanquen a una mitjana de 870 euros.

Fes clic als barris per veure l’increment del preu lloguer (2014-2019)

Més notícies

El lloguer mitjà trenca la barrera dels 1.000 euros a Barcelona

Notícia: El lloguer mitjà trenca la barrera dels 1.000 euros a Barcelona
Comparteix
Els preus tornen a créixer un 3,8% el tercer trimestre del 2019 i continuen l'ascens imparable | Sant Martí i Nou Barris, únics districtes on baixa la mitjana
Notícia: El lloguer mitjà trenca la barrera dels 1.000 euros a Barcelona - Mobile

Més lloguer social i la creació d’un índex de preus de referència: les claus del decret d’habitatge

Notícia: Més lloguer social i la creació d’un índex de preus de referència: les claus del decret d’habitatge
Comparteix
El decret ja havia passat pel Parlament però no va ser aprovat. Combatrà “els desnonaments i les emergències habitacionals”
Notícia: Més lloguer social i la creació d’un índex de preus de referència: les claus del decret d’habitatge - Mobile

L’illa Sibèria, prova de foc del nou model d’habitatge público-privat de Colau

Notícia: L’illa Sibèria, prova de foc del nou model d’habitatge público-privat de Colau
Comparteix
Una empresa personal de Jaume Roures impulsa el primer projecte privat de lloguer social en un solar públic, amb la intenció d'obrir camí per a altres empreses
Notícia: L’illa Sibèria, prova de foc del nou model d’habitatge público-privat de Colau - Mobile

L’excés de paperassa encalla les expropiacions de l’ús de pisos buits a Barcelona

Notícia: L’excés de paperassa encalla les expropiacions de l’ús de pisos buits a Barcelona
Comparteix
L’Ajuntament només ha pogut tancar tres expedients en dos anys | Cal acreditar que els pisos estan buits i que fa dos anys que no hi viu ningú
Notícia: L’excés de paperassa encalla les expropiacions de l’ús de pisos buits a Barcelona - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: EldeGràcia a gener 14, 2020 | 07:25
    EldeGràcia gener 14, 2020 | 07:25
    Gràcies, Colau!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa