Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC culpa Colau del fracàs de la mesura del 30% per a l’habitatge protegit
  • CA

La mesura que obliga els privats a dedicar el 30% de cada promoció que es faci a Barcelona a habitatge protegit ha desembocat amb una caiguda dràstica de sol·licituds de llicències i ha convertit el primer any d’aplicació de la mesura en un “fracàs”. Ho ha assegurat aquest dijous el regidor portaveu del grup municipal d’ERC, que ha atribuït el problema a “la manca de diàleg expressa” del govern municipal amb promotors i constructors.

“Hi ha hagut una caiguda llicències d’obres, que deixen sense efecte el pla d’habitatge protegit. Era una bona mesura, hi vam votar a favor. Però pot acabar sent una mesura contraproduent quan no es concerten els sectors afectats. Hi hagut manca de diàleg expressa del govern municipal, amb constructors i promotors. I el 30% de zero és zero. El resultat no és l’esperat”, ha lamentat Coronas.

El regidor ha admès que “és cert que s’ha de mirar com una mesura més a llarg termini”. “Veurem què passa el segon, tercer any, a vegades els resultats no són immediats, però el mal resultat del primer any ve donat perquè no s’ha parlat amb tothom. No s’ha buscat una solució en què tothom hi posés de la seva part. Vam aconseguir un gran titular fa un any però ara el 30% de zero és zero, o una quantitat molt petita, insignificant”, ha matisat.

Més notícies
Grua i operaris treballant en una construcció a Barcelona / ACN
El govern Colau estudia 19 llicències susceptibles d’estrenar el 30% de reserva d’habitatge social
Notícia: El govern Colau estudia 19 llicències susceptibles d’estrenar el 30% de reserva d’habitatge social
Comparteix
Són les primeres promocions privades que es veurien obligades a aplicar la norma municipal, que els promotors han portat a tribunals
El govern Colau esquiva aclarir els efectes de la reserva del 30% de sostre protegit
Notícia: El govern Colau esquiva aclarir els efectes de la reserva del 30% de sostre protegit
Comparteix
L'oposició pressiona per convocar la taula de seguiment promesa quan està a punt de complir-se un any de la mesura

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa