Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desestimada la querella d’un fons voltor contra Colau
  • CA

La justícia desestima una querella presentada pel fons Vauras que acusava Ada Colau i més membres del govern de “confabular-se” amb ocupants d’un edifici al carrer Lleida, més conegut com Bloc Llavors. Vauras va querellar-se contra l’alcaldessa, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, i la responsable de Disciplina d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona acusant-los de diversos delictes, entre ells coaccions, extorsió i prevaricació. La jutgessa no veu caràcter probatori de la comissió dels delictes i deixa clar que en tot cas s’hauria d’optar per la via civil i no la penal. El bloc va ser desallotjat al març i l’Ajuntament va obrir un expedient a la propietat, Vauras, per no oferir lloguer social.

En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l’ACN, la jutgessa diu que “la subsunció de pressions per cedir pisos en règim de lloguer social en coaccions o extorsió no pot prosperar”. En aquest sentit, apunta que no hi ha violència ni intimidació per part del consistori i recorda que l’exigència d’oferir lloguer social obligatori està contemplada per la llei.

D’altra banda, també descarta el delicte de prevaricació, que el querellant vincula a decisions del consistori, com ara la incoació d’expedients sancionadors o dilacions en la resolució de peticions del querellant.

Per últim, afirma que la querella es limita a atribuir la comissió de la resta de delictes “sense rigor ni precisió” i critica que no es distingeixi tampoc entre els quatre querellats. Vauras acusava també Colau i la resta de querellats d’infidelitat en la custòdia de documents, suborn, tràfic d’influències, negociacions prohibides i usurpació de funcions.

Finalment, desestima la querella perquè considera que els fets relatats no poden ser constitutius de delicte.

Més notícies
Les sis famílies que van desafiar un fons d’inversió i ara poden derrotar-lo
Notícia: Les sis famílies que van desafiar un fons d’inversió i ara poden derrotar-lo
Comparteix
Els afectats per un possible macrodesnonament, suspès a última hora, han fet pinya per sobreposar-se a les negatives a negociar per part de la gran empresa Vauras Investment
La jutgessa pionera amb el nou decret d’habitatge recula i dona la raó a un fons voltor
Notícia: La jutgessa pionera amb el nou decret d’habitatge recula i dona la raó a un fons voltor
Comparteix
La magistrada obvia la seva anterior posició i activa una ordre de desnonament amb data oberta, com desitjava la propietat i recomanaven els Mossos d'Esquadra

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa