La justícia desestima una querella presentada pel fons Vauras que acusava Ada Colau i més membres del govern de “confabular-se” amb ocupants d’un edifici al carrer Lleida, més conegut com Bloc Llavors. Vauras va querellar-se contra l’alcaldessa, la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, i la responsable de Disciplina d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona acusant-los de diversos delictes, entre ells coaccions, extorsió i prevaricació. La jutgessa no veu caràcter probatori de la comissió dels delictes i deixa clar que en tot cas s’hauria d’optar per la via civil i no la penal. El bloc va ser desallotjat al març i l’Ajuntament va obrir un expedient a la propietat, Vauras, per no oferir lloguer social.

En la interlocutòria, a la qual ha tingut accés l’ACN, la jutgessa diu que “la subsunció de pressions per cedir pisos en règim de lloguer social en coaccions o extorsió no pot prosperar”. En aquest sentit, apunta que no hi ha violència ni intimidació per part del consistori i recorda que l’exigència d’oferir lloguer social obligatori està contemplada per la llei.

D’altra banda, també descarta el delicte de prevaricació, que el querellant vincula a decisions del consistori, com ara la incoació d’expedients sancionadors o dilacions en la resolució de peticions del querellant.

Per últim, afirma que la querella es limita a atribuir la comissió de la resta de delictes “sense rigor ni precisió” i critica que no es distingeixi tampoc entre els quatre querellats. Vauras acusava també Colau i la resta de querellats d’infidelitat en la custòdia de documents, suborn, tràfic d’influències, negociacions prohibides i usurpació de funcions.

Finalment, desestima la querella perquè considera que els fets relatats no poden ser constitutius de delicte.

Nou comentari

Més notícies

Les sis famílies que van desafiar un fons d’inversió i ara poden derrotar-lo

Els afectats per un possible macrodesnonament, suspès a última hora, han fet pinya per sobreposar-se a les negatives a negociar per part de la gran empresa Vauras Investment

La jutgessa pionera amb el nou decret d’habitatge recula i dona la raó a un fons voltor

La magistrada obvia la seva anterior posició i activa una ordre de desnonament amb data oberta, com desitjava la propietat i recomanaven els Mossos d'Esquadra