Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Confirmada una multa per anunciar un pis només per a espanyols
  • CA

Un jutjat de Barcelona ha confirmat la multa que l’Ajuntament de la capital va imposar a un agent de la propietat immobiliària per anunciar un pis al portal Idealista amb la condició que només hi podien accedir “persones espanyoles”. El govern municipal va comunicar la sanció el març de 2020, al concloure que s’havia comès una vulneració de la llei catalana del dret a l’habitatge i, a més, una infracció de la legislació internacional en matèria de drets humans. L’agent va recórrer contra l’amonestació al jutjat contenciós-administratiu, que ha acabat donant la raó a l’Ajuntament.

L’Ajuntament també va obrir un expedient pels mateixos fets contra Idealista que, alhora, també va apel·lar contra la decisió. En el seu cas, el jutjat contenciós-administratiu encara té pendent dictar una resolució, segons explica el portal al TOT Barcelona.

La setmana passada, un altre litigi d’unes multes dictades pel Consistori es va decantar a favor d’Idealista. En aquella altra disputa, el jutjat va ordenar al Consistori que retirés una multa de 3.000 euros que havia dictat contra el portal, per considerar que havia de publicar l’índex de referència de preus del lloguer en els anuncis que publiqui. L’Ajuntament i el buscador d’habitatges en oferta han mantingut fins a sis disputes als jutjats darrerament.

Avís d’un ciutadà

L’Ajuntament explica que els fets pels quals es ratifica la sanció a l’agent immobiliari es remunten a octubre de 2019. El Consistori recorda que l’Oficina per la No Discriminació va detectar l’anunci que oferia un habitatge només a clients de nacionalitat espanyola arran de la queixa d’un ciutadà que va advertir que l’oferta podia constituir un presumpte cas de discriminació.

L’anunci assenyalava que s’adreçava només a “persones estudiants, espanyoles, amb contracte indefinit”, excloent en tot cas a clients estrangers. La Unitat de Disciplina i Antiassetjament Immobiliari de l’Ajuntament va obrir un expedient, que va concloure que l’oferta era excloent, al deixar fora a possibles interessants per raó del seu origen.

L’Ajuntament es sosté en la llei catalana del dret a l’habitatge per sostenir que es tracta d’una infracció molt greu. El Consistori recalca que la sentència que li fa costat és pionera. “Es converteix en la primera a l’estat espanyol dictada per discriminació en l’accés a l’habitatge”, destaca.

Més notícies
La ministra Raquel Sánchez en la Jornada Inmobiliaria organizada por Europa Press / EP
Raquel Sánchez estudia com incorporar 30.000 pisos de grans propietaris
Notícia: Raquel Sánchez estudia com incorporar 30.000 pisos de grans propietaris
Comparteix
La ministra busca com incorporar-los al Pla d'Habitatge per al Lloguer Assequible
Habitatge col·laboratiu: explorant el límit entre allò privat i comunitari
Notícia: Habitatge col·laboratiu: explorant el límit entre allò privat i comunitari
Comparteix
"Barcelona s’ha convertit en els últims anys en un laboratori pioner en matèria d’innovació en polítiques d’habitatge"
Pisos dels porxos d'en Xifré, a Barcelona / Pepe Navarro
Els lloguers pugen un 11,2% a Barcelona en un any, segons Idealista
Notícia: Els lloguers pugen un 11,2% a Barcelona en un any, segons Idealista
Comparteix
Segons les últimes dades oficials de la Generalitat, els preus han baixat un 0,5%
Una treballadora de cabina de Ryanair protesta contra els baixos salaris que els paga la companyia / Foto: ACN - Laura Busquets
Voles amb Ryanair al juliol? Anuncia 12 dies més de vaga
Notícia: Voles amb Ryanair al juliol? Anuncia 12 dies més de vaga
Comparteix
Aquest dissabte, 2 de juliol, havia de ser l’últim dia de vaga, però els sindicats han anunciat noves convocatòries

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jubilat a juliol 14, 2022 | 08:46
    Jubilat juliol 14, 2022 | 08:46
    Abans de que em jubilés, començà l'allau d'immigrants.I vaig tenir ocasió de veure el seu capteniment amb els habitatges: en cinc ocasions -cinc- el pis, quan el propietari va aconseguir fer-los fora- estaba en unes condicions increïbles. Parets ratllades, paviment destrossat (s'hi havien encés fogueres), instal·lació elèctrica inexistent- el fil de coure es pagava molt bé- etc, etc. El súmum fou en un bloc de pisos, cinc pisos d'alçada; van fer malbé l'ascensor, el van materialment destrossar i algú va demanar que el reparessin. I el taller de reparacions, amb molt bon criteri, els va demanar els diners a la bestreta. S'hi van negar i van seguir pujant per l'escala. És clar que no tots es captenen igual, però casos com els que explicat sovintegen, Més del que fòra desitjable.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa