Colau tornarà a intentar licitar un solar de Sant Martí per fer-hi pisos contenidor

Una dotzena de famílies ocuparan al gener l'únic promoció d'aquest tipus d'habitatge d'emergència que ha tirat endavant fins ara

L’Ajuntament de Barcelona no deixa córrer la idea dels pisos contenidor i, malgrat que fins ara només n’ha pogut tirar endavant una promoció –la del Gòtic–, el mes que ve tornarà a intentar licitar-ne una altre al carrer Bolívia 33-41, al districte de Sant Martí. Ho ha anunciat aquest dilluns, en comunicar també oficialment que al gener ja hi haurà els primers habitants als pisos d’aquesta mena, anomenats APROP, al Barri Gòtic, al carrer Nou de Sant Francesc.  

Tant en el cas del carrer Bolívia com en el del carrer Mossèn Amadeu Oller –al recinte de Can Batlló, al districte de Sants-Montjuïc–, l’únic empresa que havia presentat una oferta es va retirar després de l’adjudicació. En no existir cap altra oferta alternativa, aquests altres dos projectes van quedar
sense adjudicatari. Per al de Sants-Montjuïc, la solució triada va ser reciclar el solar: es va desestimar fer-hi pisos contenidor i es va decidir construir-hi habitatges amb hipoteca, com va publicar el TOT Barcelona.

En canvi, a Sant Martí el govern municipal hi insisteix. I avui s’ha anunciat que, després del pisos del Gòtic, “la segona d’aquestes instal·lacions està prevista al carrer Bolívia 33-41 al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, al districte de Sant Martí”. La idea és fer-hi 42 allotjaments pisos, 35 amb dos dormitoris i 7 amb un únic dormitori. A més, ha de tenir una tindrà bugaderia compartida i equipaments de barri a la planta baixa. També s’hi vol posar un hort urbà a l’interior i s’ubicarà una petita àrea verda al terrat. “El procediment per la licitació d’aquest segon projecte d’allotjaments temporals es posarà en marxa a principi del 2020”, asseguren fonts municipals en un comunicat.

Més informació

Nou comentari