Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau mou fitxa per revocar els permisos turístics del bloc del Poble-sec

L’Ajuntament de Barcelona ja ha activat el mecanisme per provar de revocar les llicències turístiques del bloc de pisos del Poble-sec afectat per la mateixa escletxa legal que el del carrer de Tarragona de l’Eixample. Així ho ha confirmat aquest dilluns en roda de premsa la segona tinent d’alcaldia, Janet Sanz, que ha explicat que representants municipals es van reunir amb els veïns de l’edifici la setmana passada per abordar la situació.

Segons la informació facilitada per l’executiu encapçalat per Ada Colau, del total d’onze habitatges que té l’edifici afectat, almenys cinc han demanat la llicència per establir-hi un pis turístic. Es dona la circumstància que de les cinc peticions, quatre s’han realitzat amb un contracte de lloguer vigent, de manera que l’Ajuntament procedirà a seguir els mateixos passos que amb el bloc del carrer de Tarragona, on van aconseguir anul·lar 69 dels 120 permisos demanats.

En aquest sentit, des del consistori insisteixen en la necessitat que el Parlament modifiqui la Llei d’Urbanisme del 2010 per poder atorgar a les diferents administracions municipals les eines necessàries per poder fer front a aquesta “descontrolada proliferació d’allotjaments turístics”.

Prop d’una dotzena de pisos afectats

Des que va sortir el cas del carrer de Tarragona, han anat filtrant-se diferents casos que també han alçat la veu. L’edifici de la plaça Santa madrona és un dels que surt en una investigació de El Periódico, que també detalla que l’Ajuntament ha pogut comprovar dos casos més referents a un pis al carrer Muntaner 496 i a quatre habitatges al número 48 del carrer Ventalló. Aquests darrers dos casos tenen sentències que encara no són fermes.

El total, el diari xifra els pisos afectats per llicències turístiques en una dotzena arreu de la capital catalana, comptant els que reconeix l’Ajuntament i uns altres. Com a mínim cinc blocs turístics més van aconseguir esquivar la prohibició municipal i ara tenen via lliure per executar aquestes activitats si el consistori no aconsegueix trobar cap altre mecanisme legal que ho impedeixi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mala peça a maig 15, 2023 | 19:19
    Mala peça maig 15, 2023 | 19:19
    no a treballat en vuit anys, i ara en quatre dies, ho arreglarà tot, tot i tot, la vaga kolau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa