Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana perdó als veïns de la Trinitat Vella pels 20 anys d’espera

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha volgut demanar perdó als veïns dels voltants de l’antiga presó de la Trinitat Vella pel retard en les obres dels blocs d’habitatge públic on fa més de 20 anys que esperen poder ser reallotjats. En una intervenció en l’acte presentació de l’esperada actuació celebrat aquest dimecres, la líder de Barcelona En Comú qualificava de “vergonya” el fet que en fins a dues ocasions en mandats anteriors s’organitzés una festa de la primera pedra sense que arrenqués la construcció dels habitatges.

“En nom de l’Ajuntament demano disculpes als veïns perquè és una vergonya que es vagin fent festes de la primera pedra si no estan preparades les coses per fer els pisos. Però aquesta vegada sí, fem la festa quan la feina ja està feta”, assenyalava Colau, que compareixia acompanyada de la regidora del districte de Sant Andreu, Lucía Martín.

En aquestes primeres obres s’aixecarà la primera fase d’un dels dos blocs d’habitatge públic, 41 habitatges, on es reallotjaran veïns que viuen en edificis amb danys estructurals i, per tant, viuen amb condicions precàries. Fa 20 anys que el veïnat espera aquest reallotjament perquè es puguin arreglar els seus pisos. Aquestes obres són un pas endavant per començar a esmenar el que han patit els veïns de Trinitat Vella, oblidats durant molts anys.

La previsió és que els pròxims mesos arrencaran les obres del segon bloc, de 53 habitatges. Després, un cop s’hagi enderrocat la presó, s’acabarà de completar la segona part del primer bloc, on es construiran 35 habitatges més. Aquestes obres suposaran que es construeixin 129 habitatges per als veïns que necessiten un reallotjament.

Després encara hi haurà més fases, entre les quals es construiran immobles a la parcel·la de la presó i els seus entorns. Tot això, finalment, suposarà un total de 410 habitatges nous de protecció oficial. Aquestes obres són possibles gràcies a l’acord que van fer l’Ajuntament i la Generalitat el 2021 per reprendre el trasllat de les antigues presons de Wad-Ras i Trinitat Vella cap a la Zona Franca.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a octubre 06, 2022 | 11:44
    ton c. octubre 06, 2022 | 11:44
    I amb vint any de retràs, només se li acut demanar perdó, no hi podía fer res més?.
  2. Icona del comentari de: Stort a octubre 06, 2022 | 12:27
    Stort octubre 06, 2022 | 12:27
    Ets incapaç de guardarte la demagògia . Si has de demanar perdo (hi han moltes raons) millor fer-ho del q’ets tu culpable i no hi fiquis els altres pel mitg , es molt lleig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa