Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La segona vida de la presó de Trinitat Vella, 20 anys després

Per fi s’han començat a construir els pisos als terrenys de la presó de Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu. En aquestes primeres obres s’aixecarà la primera fase d’un dels dos blocs d’habitatge públic, 41 habitatges, on es reallotjaran veïns que viuen en edificis amb danys estructurals i, per tant, viuen amb condicions precàries. Fa 20 anys que el veïnat espera aquest reallotjament perquè es puguin arreglar els seus pisos. Aquestes obres són un pas endavant per començar a esmenar el que han patit els veïns de Trinitat Vella, oblidats durant molts anys.

En els pròxims mesos arrencaran les obres del segon bloc, de 53 habitatges. Després, un cop s’hagi enderrocat la presó, s’acabarà de completar la segona part del primer bloc, on es construiran 35 habitatges més. Aquestes obres suposaran que es construeixin 129 habitatges per als veïns que necessiten un reallotjament.

El projecte urbanístic suposarà que es construeixin més de 410 habitatges de protecció oficial

Després encara hi haurà més fases, entre les quals es construiran immobles a la parcel·la de la presó i els seus entorns. Tot això, finalment, suposarà un total de 410 habitatges nous de protecció oficial. Aquestes obres són possibles gràcies a l’acord que van fer l’Ajuntament i la Generalitat el 2021 per reprendre el trasllat de les antigues presons de Wad-Ras i Trinitat Vella cap a la Zona Franca.

Pel que fa a la presó de Trinitat Vella es va inaugurar el 1964, i des de llavors ha tingut diversos usos. Primer va ser una presó per a dones, després per a joves i darrerament, un centre obert. Des del 2009 està parcialment enderrocada. També és important recordar que aquestes obres s’emmarquen a la modificació del Pla General (MPGM) de la zona, que preveu construir 35.920 m2 de sostre. D’aquesta xifra, en un 90% es construiran habitatges i un 10% a locals comercials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa