Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana a Sánchez que ampliï la moratòria de desnonaments
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha demanat aquest divendres per carta al president del govern estatal, Pedro Sánchez, que “allargui i ampliï” com a mínim sis mesos més la moratòria antidesnonaments de lloguer de famílies en extrema situació de vulnerabilitat que finalitza el 2 d’octubre. En la missiva, que ha fet pública en un missatge a Twitter, Colau ha apuntat que els jutjats estan assenyalant desnonaments impulsats abans de la pandèmia, així que han quedat fora de la moratòria a persones vulnerables.

Ha detallat que la setmana passada estaven previstos més de 80 desnonaments a la ciutat: “Afortunadament vam poder evitar el 90% gràcies a l’esforç de mediació”, i ha demanat que la moratòria s’ampliï a totes les famílies en situació de vulnerabilitat. També ha instat “a promoure els canvis legislatius necessaris per establir l’obligatorietat de la mediació en tots els processos de desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat”, per al que ha ofert l’experiència i col·laboració del consistori.

Colau ha afegit que el govern municipal segueix treballant des de la unitat antidesnonaments per intentar arribar a acords amb la propietat i acompanyar en tot moment a les persones afectades, i ha dit que des de 2015 han portat la mediació de més de 10.000 processos.

Més notícies
Un membre del sindicat de manters reparteix aliments / @sindicatomanter
Nova amenaça de desnonament sobre unes naus per a dones vulnerables i manters
Notícia: Nova amenaça de desnonament sobre unes naus per a dones vulnerables i manters
Comparteix
Quatre entitats fan servir l'espai, que va estar ocupat per narcotraficants
Antiavalots dels Mossos desallotgen els activistes que volen aturar un desnonament a l'Eixample / D.C.
VÍDEO | Un nou gran dispositiu policial per desnonar dues mares solteres
Notícia: VÍDEO | Un nou gran dispositiu policial per desnonar dues mares solteres
Comparteix
Es tracta del tercer llançament i tenen tres fills a càrrec

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa