Colau demana a Sánchez que ampliï la moratòria de desnonaments

La mesura caduca el 2 d'octubre i l'alcaldessa veu necessari que se segueixin evitant les execucions

L’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, ha demanat aquest divendres per carta al president del govern estatal, Pedro Sánchez, que “allargui i ampliï” com a mínim sis mesos més la moratòria antidesnonaments de lloguer de famílies en extrema situació de vulnerabilitat que finalitza el 2 d’octubre. En la missiva, que ha fet pública en un missatge a Twitter, Colau ha apuntat que els jutjats estan assenyalant desnonaments impulsats abans de la pandèmia, així que han quedat fora de la moratòria a persones vulnerables.

Ha detallat que la setmana passada estaven previstos més de 80 desnonaments a la ciutat: “Afortunadament vam poder evitar el 90% gràcies a l’esforç de mediació”, i ha demanat que la moratòria s’ampliï a totes les famílies en situació de vulnerabilitat. També ha instat “a promoure els canvis legislatius necessaris per establir l’obligatorietat de la mediació en tots els processos de desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat”, per al que ha ofert l’experiència i col·laboració del consistori.

Colau ha afegit que el govern municipal segueix treballant des de la unitat antidesnonaments per intentar arribar a acords amb la propietat i acompanyar en tot moment a les persones afectades, i ha dit que des de 2015 han portat la mediació de més de 10.000 processos.

Més informació

Nou comentari