Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova amenaça de desnonament sobre unes naus per a dones vulnerables i manters
  • CA

On abans hi havia narcotraficants, ara hi ha col·lectius que ajuden els més vulnerables. Es tracta de quatre naus situades a la cruïlla entre els carrers Agustí Duran i Sanpere i Peu de la Creu, al barri del Raval (Ciutat Vella), i que ara estan amenaçades per un desnonament amb data oberta. En concret, el jutjat de primera instància número 55 de Barcelona ha assenyalat que haurà de ser executat durant la primera quinzena d’octubre, segons l’ordre judicial a què ha tingut accés el TOT Barcelona. Al novembre de l’any passat i al febrer d’enguany la comitiva judicial va intentar executar el desallotjament sense èxit.

“Assenyalo la primera quinzena d’octubre de 2020 per dur a terme un nou llançament forçós d’aquesta persona i dels ocupants, els mobles i els béns que hi hagi a l’immoble indicat. Amb aquesta finalitat, requeriu-li que el dia i a l’hora esmentats faciliti l’accés a l’immoble de la comissió judicial que ha de practicar la diligència de llançament”, diu l’ordre, signada pel secretari judicial.

Segons ha avançat El Periódico i ha confirmat aquest diari, hi ha quatre entitats que quedarien afectades pel llançament: el Sindicat Manter, el sindicat d’habitatge del Raval, la Caracola i Espacio del Inmigrante. Totes elles fan servir les naus per a diferents activitats, i algunes persones hi viuen. És el cas de dones ateses per la Caracola, un col·lectiu nascut de la necessitat d’ajudar a dones vulnerables: mares solteres, dones soles, grans o víctimes de violència de gènere, segons explica una membre, que prefereix no donar el seu nom, a aquesta redacció.

És per això que el desnonament alarma el barri, ja que perillen quatre projectes socials que havien substituït la droga. De fet, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa (Barcelona en Comú), comenta en declaracions a aquest mitjà que el districte porta “mesos” treballant per aconseguir una alternativa habitacional per a les persones que viuen a les naus. Després que els col·lectius demanessin ajuda a l’Ajuntament de Barcelona, el districte es va posar en contacte amb la propietat, que té un acord de compra signat amb una cooperativa i per això vol recuperar les naus, segons Rabassa.

“Estem mediant perquè es busqui una solució habitacional”, afirma Rabassa. Per aquest motiu demanen aturar el desnonament per seguir amb la mediació i trobar una alternativa per als manters i les dones vulnerables que hi viuen. “Només necessitem un o tres pisos”, apunta el regidor del districte, que confia a aconseguir arribar a un acord amb la propietat malgrat que “no ho posen fàcil”.

Els veïns també lamenten la decisió judicial. “Tenim vida de veïnat i estan indignats perquè ens facin fora”, narra una membre de la Caracola.

Més notícies
Antiavalots dels Mossos separen els manifestants de les oficines d'un gran tenidor / D.C.
La indignació per un desnonament muta en manifestació per “la sagnia dels últims dies”
Notícia: La indignació per un desnonament muta en manifestació per “la sagnia dels últims dies”
Comparteix
Després del desallotjament de dues famílies monomarentals, els concentrats han començat una marxa improvisada
El Sant Pau donant roba a una de les usuàries del servei social, en imatge d'arxiu / Gimnàs Social Sant Pau
El gimnàs social Sant Pau, al límit: ordre de desallotjament
Notícia: El gimnàs social Sant Pau, al límit: ordre de desallotjament
Comparteix
El projecte social s'encomana a la implicació del govern Colau per evitar la desfeta d'un equipament essencial del Raval

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa