Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La indignació per un desnonament muta en manifestació per “la sagnia dels últims dies”

El desnonament de l’Ana María i la Yovana ha estat la gota que ha fet vessar el got després d’una setmana especialment crua pel que fa als desnonaments. Els grans dispositius policials i la falta de negociació en casos vulnerables s’han normalitzat i el moviment prohabitatge se n’ha fartat. Així, han decidit posar-se a caminar de manera espontània. És l’esclat d’indignació “contra la sagnia dels últims dies” ha reivindicat Bàrbara Roch, del Sindicat d’Habitatge de Gràcia.

En concret, marxen contra “la impunitat” dels grans tenidors, com el que ha provocat el desnonament de dues famílies monomarentals aquest matí. Per aquest motiu, la manifestació improvisada es dirigeix a la seu de l’empresa Inversiones Caboet, per protestar-hi. La marxa ha començat a baixar el carrer Villarroel des de la cruïlla amb el carrer Còrsega i es dirigeix, en principi, a Consell de Cent.

Manifestació desnonament
Activistes que s’havien concentrat per aturar un desnonament marxen pel carrer per protestar / D.C.

En arribar a la seu de l’empresa, al número 347 del Consell de Cent, els activistes s’han trobat un petit dispositiu policial desplegat per dues unitats dels antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que protegia la porta de l’edifici. Com a resposta, més d’un centenar de persones s’han mantingut al carrer concentrades per fer pressió.

Amb el micròfon a la mà, Roch ha recordat que la situació d’aquest matí podria haver entrat en els casos contemplats per l’últim decret llei, que demana empara a famílies vulnerables que ocupen el pis d’un gran tenidor i que força la propietat a oferir-los un lloguer assequible. Una idea que ha defensat també la mateixa regidora d’Habitatge, Lucía Martín, a Twitter. En el mateix sentit, la portaveu del Sindicat d’Habitatge de Gràcia ha demanat comprensió als estaments judicials i policials davant la “duríssima decisió que és entrar a ocupar un pis perquè no es tenen recursos per pagar un lloguer a preu de mercat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa